ΑρχικήΆρθρα6 tips για έξτρα γεύση στη ζεστή σοκολάτα σου

6 tips για έξτρα γεύση στη ζεστή σοκολάτα σου

6 tips για έξτρα γεύση στη ζεστή σοκολάτα σου!

Η ζεστή σοκολάτα είναι μια αμαρτία πλούσια σε θερμίδες, να την πιεις κυριολεκτικά στο ποτήρι. Είναι αυτό το ρόφημα που και μόνο με το άρωμά του σε χαλαρώνει, σε ταξιδεύει κι ευφραίνει καρδιά και νου. Κι όσο ο καιρός ψυχραίνει, τόσο εμείς την αποζητάμε για να μας συντροφεύσει σε χουχουλιάρικες στιγμές ή και σε παρεΐστικες συναθροίσεις. Ως λάτρεις της καλής ζεστής σοκολάτας , σας έχουμε την αυθεντική συνταγή, και σε βίντεο παρακαλώ.

Ως εραστές των γκουρμέ απολαύσεων και των εκπλήξεων, σου προτείνουμε 6 tips για έξτρα γεύση στη ζεστή σοκολάτα σου.

1. Πορτοκάλι

Σοκολάτα και πορτοκάλι είναι αξεπέραστος συνδυασμός. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε καλά κι αφήστε να σας παρασύρει το άρωμα του πορτοκαλιού και του κακάο. Η σαντιγί ως γαρνίρισμα, αν και προαιρετική, ταιριάζει κι αυτή απόλυτα, όπως και η φλούδα πορτοκαλιού που δίνει μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση στο ρόφημα.

2. Κανέλα και πιπέρι καγιέν

Οι Μεξικάνοι, ως απόγονοι των Mάγιας, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις θαυματουργές ιδιότητες της σοκολάτας και συνηθίζουν να συνδυάζουν το αγαπημένο ρόφημα με λίγη κανέλα (1 πρέζα) και πιπέρι καγιέν (1 πρέζα). Ας τους μιμηθούμε, λοιπόν, φτιάχνοντας τη σοκολάτα μας με τη μεξικάνικη συνταγή.

3. Καραμέλα

Προσθέστε λίγο σιρόπι καραμέλας ή ακόμα καλύτερα σπιτικό dulce de leche. Και για μια επιπλέον γευστική πρόκληση, δοκιμάστε να βάλετε και λίγο αλάτι!

4. Καρύδα

Ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμας καρύδας ή και λικέρ, αν θέλετε να είναι η γεύση πιο έντονη, και η σοκολάτα σας γίνεται πιο εξωτική!

5. Μέντα

Η φρεσκάδα του λικέρ μέντας δένει εξαιρετικά με τη ζεστή και πλούσια σοκολατένια γεύση! Δεν χρειάζεται πολύ παρά μισό κουταλάκι του γλυκού, γιατί η γεύση της μέντας είναι αρκετά έντονη και δεν πρέπει να επισκιάσει αυτήν της σοκολάτας.

6. Κονιάκ

Λίγο κονιάκ ή και περισσότερο για όσους το αντέχουν, και κυριολεκτικά η ζεστή σοκολάτα θα αποκτήσει μια μεθυστική γεύση!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψωμί με μπίρα

Σπιτικό ψωμί με μπύρα, αφράτο και πεντανόστιμο. Φτιάξτε το πιο εύκολο και γρήγορο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά και ελάχιστη διαδικασία παρασκευής.

Σεμιφρέντο ανάμεικτο (παγωμένος κορμός)

Σεμιφρέντο ανάμεικτο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα μοναδικό γλυκό ψυγείου, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε στρώσεις γκοφρέτας ή μπισκότου για απολαυστική τραγανή υφή.

Μους σοκολάτας με καφέ (3 υλικά)

Γρήγορη μους σοκολάτας με καφέ. Εύκολα και με τρια μόλις υλικά!

Περισσότερα άρθρα

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Καρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Πώς επιλέγουμε τα σωστά καρπούζια και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές.

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ