Τσακιστές baby πατάτες

Πατάτες τσακιστές στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου που θα συνοδεύσουν τα κρεατικά σας και όχι μόνο.

Τσακιστές baby πατάτες
Print

Τσακιστές πατάτες

Πατάτες τσακιστές στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου που θα συνοδεύσουν τα κρεατικά σας και όχι μόνο.
Course Ορεκτικά
Cuisine Διεθνής
Keyword Τσακιστές πατάτες
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 45 λεπτά
Servings 4
Calories 342θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. baby πατάτες
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Instructions

  • Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου πλένουμε καλά τις baby πατάτες. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αρκετό νερό για περίπου 20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι, τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού τις τσακίζουμε μέχρι να ανοίξουν στα πλάγια. Προσέχουμε να μην τις λιώσουμε. Τις περιχύνουμε με το βούτυρο και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με σκόρδο και τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25 λεπτά.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή