7 τροφές που σου χαλάνε τη διάθεση 

Από τη Λίζα Μάτσα, 

 

Το ήξερες ότι υπάρχουν μερικές τροφές που παρότι θεωρούνται υγιεινές, συμβάλλουν στην κακή σου διάθεση; Προφανώς οι ξηροί καρποί είναι πιο θρεπτικοί από τα πατατάκια, όμως αν είναι αλατισμένοι, εξακολουθούν να έχουν υψηλά επίπεδα νατρίου. Επίσης είναι προτιμότερο να πιεις ένα τσάι παρά ένα αναψυκτικό, όμως με μέτρο γιατί η υπερκατανάλωση μαύρου ή το πράσινου τσαγιού μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και νευρικότητα. Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά ποιες τροφές μπορούν να σου χαλάσουν το κέφι.

  • Αναψυκτικά τύπου κόλα: Σίγουρα είναι καλύτερη από ένα αναψυκτικό, όμως η σόδα περιέχει υδατάνθρακες που απορροοφώνται από το αίμα αμέσως, δίνοντας μια σύντομη ενεργειακή ώθηση που ξεθυμαίνει γρήγορα και ενδεχομένως να μας προκαλεί νευρικότητα. 
  • Χυμοί εμπορίου: Τα περισσότερα ροφήματα περιέχουν περίπου 20 γραμμάρια ζάχαρη ανα μερίδα, και λειτουργούν στον οργανισμό σας όπως τα αναψυκτικά τύπου κόλα.
  • Μη-βιολογικά φρούτα και λαχανικά: Οι νευροτοξίνες που περιέχουν είναι χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο, οδηγώντας σε κατάθλιψη, αλλαγές στη διάθεση, και άλλα είδη βλάβης του εγκεφάλου. Αγοράζοντας βιολογικά φρούτα και λαχανικά, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα κατανάλωσης φυτοφαρμάκων.
  • Αλατισμένοι ξηροί καρποί: Περιέχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα νατρίου. Η κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στη διάθεση, άγχος, και πονοκεφάλους.
  • Ασπράδια αυγών: Πολλοί επιλέγουν ασπράδια αυγών για ένα πιο υγιεινό διαιτολόγιο όμως χωρίς τον κρόκο, αυτή η τροφή χάνει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής της αξίας που είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση της ενέργειας. 
  • Πατατάκια: Τα προτηγανισμένα πατατάκια είναι γεμάτα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία εμποδίζουν να βελτιωθεί η διάθεση.  
  • Κονσερβοποιημένες σούπες: Περιέχουν υψηλά επίπεδα της δισφαινόλης-Α. Πρόκειται για μια χημική ουσία που συνδέεται με διαταραχές όπως η κατάθλιψη και το άγχος. 
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.