ΑρχικήΣυνταγέςΨωμάκια για burger

Σπιτικά ψωμάκια για burger από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα ψωμάκια για μπέργκερ για πεντανόστιμα σπιτικά μπέργκερ!

Ψωμί για burger 
Εκτύπωση

Σπιτικά ψωμάκια burger 

Σπιτικά ψωμάκια για burger από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα ψωμάκια για μπέργκερ για πεντανόστιμα σπιτικά μπέργκερ!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σπιτικά ψωμάκια burger
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 40 λεπτά
Μερίδες 9
Θερμίδες 110θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 20 g. αλεύρι για ψωμί
  • 60 g. γάλα
  • 27 g. νερό
  • 100 g. γάλα
  • 9 g. ξηρή μαγιά
  • 300 g. αλεύρι για ψωμί
  • 35 g. ζάχαρη
  • 8 g. αλάτι
  • 1 κρόκος
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 40 g. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το νερό και το γάλα. Με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν πλήρως τα υλικά και να γίνουν μια παχύρευστη πάστα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε την πάστα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το νερό. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με πιρούνι μέχρι να διαλυθεί στο διάλυμα. Aφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει ελαφρώς και η μαγιά να διαλυθεί πλήρως.
  • Στον κάδο του σταθερού μίξερ βάζουμε το αλεύρι για ψωμί, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αναμειγνύουμε με το σύρμα.Τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ και βάζουμε το εξάρτημα του γάντζου. Αρχικά χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε, με τη σειρά, το διάλυμα μαγιάς, ένα ολόκληρο αυγό και τον κρόκο ενός αυγού, ενώ παράλληλα το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία. Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε την πάστα που φτιάξαμε αρχικά. Αναμειγνύουμε πάντα με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ελαστική και απαλή ζύμη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το μείγμα και η ζύμη να είναι απαλή, εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα και την μεταφέρουμε στο λαδωμένο μπολ. Καλύπτουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1,5 ώρα κοντά σε θερμό σημείο του σπιτιού, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Xτυπάμε τη ζύμη με το χέρι για να ελευθερώσουμε τον εγκλωβισμένο αέρα. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι ή εννιά μικρότερα κομμάτια και τα ζυγίζουμε για να είναι ίσα μεταξύ τους. Με τα χέρια ρολάρουμε τη ζύμη με κυκλικές κινήσεις στον αλευρωμένο πάγκο μέχρι να φτιάξουμε στρογγυλές, σφιχτές μπάλα. Ακουμπάμε κάθε μπάλα ζύμης στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αφήνουμε κενό περίπου 2,5 εκατοστά ανάμεσα τους. Καλύπτουμε από πάνω μια δεύτερη λαμαρίνα ώστε να φουσκώσουν ομοιόμορφα τα ψωμάκια για περίπου 40 λεπτά.
  • Διαλύουμε ένα αυγό σε μπολ. Αλείφουμε με πινέλο ελαφρώς την πάνω πλευρά κάθε μπάλας ζύμης με το αυγό. Πασπαλίζουμε κάθε ψωμάκι με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στον αέρα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε τα ψωμάκια και αν θέλουμε μπορούμε να τα αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο.

Βίντεο συνταγής

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταρτάρ μοσχαρίσιο bistronimique

Συνταγή για μοσχαρίσιο ταρτάρ. Φτιάξτε αυθεντικό ταρτάρ μοσχαριού και απολαύστε το ως ορεκτικό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες και καλό κόκκινο κρασί, ως είθισται στη Γαλλία.

Κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο

Κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτες και πικάντικη χαρίσα ψημένο στο φούρνο.

Τσούρος με σοκολάτα

Συνταγή για τσούρος, ή αλλιώς ισπανικούς λουκουμάδες!

Περισσότερα άρθρα

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Μάθετε τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύετε το ψωμί σας και να παραμείνει φρέσκο για μέρες.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ