ΑρχικήΣυνταγέςΣουβλάκια με κους κους

Σουβλάκια με κους κους

Σουβλάκια με κους κους
Εκτύπωση

Σουβλάκια με κους κους

Σουβλάκια με κους κους! Ένα υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο έτοιμο εύκολα και γρήγορα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουβλάκια με κους κους
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 400θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό κομμένο σε μπουκιές για σουβλάκια
  • Για τη μαρινάτα

  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • 1 τριμμένο μήλο
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • Για τα σουβλάκια

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τέταρτα
  • Ντοματίνια ολόκληρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουβλιά μεταλλικά για σουβλάκια
  • Για τη σαλάτα

  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ζεστό ή νερό ζεστό
  • φλ. τσαγιού κους κους
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2. κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί και σκεπάζουμε το μπολ. Μαρινάρουμε για 4 ώρες, το περισσότερο για 24 ώρες (πάντα στο ψυγείο). Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα χρωματιστά λαχανικά στη σούβλα. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια.
  • Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε μπολ το κους κους και τις σταφίδες, καλύπτουμε με τον βραστό ζωμό ή νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10΄ ώστε να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά να μαραθούν, ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κους κους διαλύοντάς το με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σαλάτα κους κους και γιαούρτι.  

Tips

Extra tips επιτυχίας
Η μαρινάδα πρέπει να σκεπάζει καλά το κρέας αλλιώς ανακατεύουμε συχνά ώστε να καλύπτεται.
Μπορούμε να μαρινάρουμε από 4 έως 24 ώρες.
Η μαρινάδα μαλακώνει σπάει τις ίνες του κρέατος και δίνει έξτρα νοστιμιά.
Ψήνουμε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά. 
 

Δείτε επίσης: Συνταγές με κοτόπουλο

Ώρα για γλυκό: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα

Συνταγή για μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα και μανιτάρια.

Παραδοσιακό σαραγλί

Σιροπιαστό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο σαραγλί. Μπορείτε να γεμίσετε το σαραγλί με τους ξηρούς καρπούς που προτιμάτε.

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ