Κολοκυθένια πίτα

Print

Κολοκυθένια πίτα

Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Κολοκυθένια πίτα
Prep Time 20 λεπτά
Cook Time 45 λεπτά
Total Time 1 ώρα 5 λεπτά
Servings 10
Calories 234θερμίδες

Ingredients

  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό πρώιμα τρυφερά κολοκυθάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
  • 500 γραμμ φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • φλ. τσαγιού αλεύρι όσο πάρει
  • 2 κ.σ σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές. Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5΄-6΄. 
    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι. Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε την κολοκυθένια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180οC για περίπου 45΄ να ροδίσει.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή