Αγώνας… για τα pancakes!

Πιο συγκεκριμένα, στη μικρή αγγλική πόλη Olney στο Buckinghashire, διεξάγεται κάθε χρόνο, ένας μάλλον πρωτότυπος αγώνας pancakes, κάθε ¨Shrove Tuesday¨. 
Σύμφωνα με την παράδοση, ο πρώτος αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε το 1445 στο Olney, και συνεχίστηκε ανά τους αιώνες. 

Κάθε ¨Shrove Tuesday¨, μια ημέρα πριν την αρχή της 40-ήμερης νηστείας, συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε αυγά, γάλα και ζάχαρη, πριν την ¨σκοτεινή περίοδο¨ της Νηστείας, όπου τρώμε πιο απλά φαγητά και αποφεύγουμε τους πολλούς γευστικούς πειρασμούς.

¨Shrove Tuesday¨, είναι η μέρα των πνευμάτων και διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι ιδιαίτερα γνωστή ως η μέρα των Pancakes, καθώς χρησιμοποιούμε υλικά που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά την περίοδο της νηστείας, δηλαδή αυγά, γάλα και βούτυρο. Τί καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξουμε μερικά pancakes;

Τα βασικά συστατικά για Εγγλέζικου τύπου pancakes, περιλαμβάνουν αυγά (κατά προτίμηση ελεύθερης σοδειάς!), αλεύρι και γάλα. Στη μικρή πόλη Olney στο Buckinghamshire, έχουν κρατήσει τον εορτασμό με έναν πρωτότυπο αγώνα pancakes.  Οι κανόνες του διαγωνισμού είναι απλοί: συμμετέχουν μόνο γυναίκες που ζουν στο Olney για τουλάχιστον 3 μήνες, ενώ οι λοιποί διαγωνιζόμενοι, απαιτείται από τον κανονισμό να φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία νοικοκυράς που περιλαμβάνει φούστα και μαντίλι στο κεφάλι και απαραίτητο αξεσουάρ ένα τηγάνι με ένα pancake που θα πρέπει να ρίξουν στον αέρα!

Ο αγώνας των pancakes είναι ένα μεγάλο γεγονός και στο Olney έχουν κρατήσει αυτή την παράδοση. Ο αγώνας διεξάγεται και σε άλλα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο, και φέτος πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.