ΑρχικήΆρθραΑκριβές γεύσεις 2011

Ακριβές γεύσεις 2011

Από τη Μαρία Αϊβαλιώτη

Σε λίγες μέρες το 2011 μας αποχαιρετά κι εμείς κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει. Ο  χρόνος όμως αυτός αφήνει πίσω του και διάφορα τρόφιμα και ποτά που αξίζουν μια μικρή περιουσία σε σημείο που να θεωρούνται γευστικοί θησαυροί.

Ένα σαντουιτς είναι το πιο εύκολο και για πολλούς ένα άκρως οικονομικό σνακ για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να φανταστείτε πως το επωνομαζόμενο σαντουιτς Mcdonald κοστίζει περίπου 110 ευρώ; Κι όχι δεν θα το βρείτε στην ομώνυμη αλυσίδα fast food, αφού χρωστά το ονομά του στον δημιουργό του, Scott Mcdonald. Φουά γκρα, μαγιονέζα από μαύρες τρούφες, γαλλικό τυρί brie de Meaux, ρόκα, κόκκινη πιπεριά, πάστα ελιάς, μουστάρδα και μοσχαρίσιο κρέας Wagyu περικλείονται σε δύο χοντρές φέτες ψωμιού με προζύμι.

Όσοι είναι λάτρεις του ζαμπόν γνωρίζουν  πως το καλύτερο θεωρείται εκείνο που προέρχεται από την Ιβηρική χερσόνησο. Βέβαια, είναι και το πιο ακριβό αφού το ζαμπόν του παραγωγού Manuel Maldonado κοστίζει 1100 ευρώ το κιλό.

Κατά γενική ομολογία, η τρούφα θεωρείται ένα εκλεκτό έδεσμα. Μάλιστα, η ιδιαιτερότητα της άσπρης τρούφας ώθησε έναν Κινέζο μεγιστάνα να δαπανήσει 33.000 δολάρια για περίπου 1,5 κιλό άσπρης τρούφας.

Εσείς που προτιμάτε τις σοκολατένιες γεύσεις, θα μπαίνατε ποτέ στον πειρασμό να δαπανήσετε 25.000 δολάρια για ένα γλυκό; Κι αν είστε πρόθυμοι, στον κατάλογο του εστιατορίου “Serendipity 3” στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, φιγουράρει το πιο ακριβό επιδόρπιο του κόσμου, το Frozen Haute Chocolate.  Τι είναι όμως αυτό που το κάνει να έχει μια τόσο αλμυρή τιμή; Για την παρασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί 14 από τα πιο ακριβά και δυσεύρετα κακάο του κόσμου, 5 γραμμάρια φαγώσιμου χρυσού 25 καρατίων καθώς και μια μικρή δόση από τη πιο διάσημη κι ακριβή σοκολάτα που υπάρχει, τη “Madeline au Truffe” του αμερικανικού οίκου σοκολατοποιΐας Knipschildt.

Κι αν η μπύρα είναι το αγαπημένο σας ποτό, αν ταξιδέψετε στην Κοπενχάγη, αναζητήστε ένα από τα τρία εστιατόρια στον κόσμο, που διαθέτουν την μπύρα Vintage No1. Το γεγονός ότι έχει παραχθεί στα πρώτα κελάρια που ιδρύθηκαν στο Carlsberg κι η ιδιαίτερη γεύση της, ένα μείγμα βανίλιας, καραμέλας, δαμάσκηνων, και ξύλου βελανιδιάς, ανεβάζουν την τιμή στα 250 ευρώ για ένα μπουκάλι των 375 ml.

Ζαλιστήκατε; Σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να τα απολαύσετε; Ίσως απλά να πρέπει να σκεφτούμε πως το καλό φαγητό δεν έγκειται απλά και μόνο στην τιμή, αλλά κυρίως με ποιους το μοιραζόμαστε…

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα

Συνταγή για παγωτό γιαούρτι με μέλι, καρύδια και σοκολάτα!

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Πίτσα με άρωμα Κρήτης. Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Μακαρονάδα aglio e olio

Συνταγή για μακαρονάδα aglio e olio!

Περισσότερα άρθρα

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

Μυστικά για να φτιάξετε τέλεια μελομακάρονα

Μικρά μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα που φτιάξατε ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ