Εύκολο μιλφέιγ με κρέμα

μιλφέιγ
Μιλφέιγ
Προετοιμασία
1 ώρα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα 35 λεπτά
 
Εύκολο μιλφέιγ με κρέμα. Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε υπέροχο μιλφέιγ με τραγανό φύλλο σφολιάτας και αρωματική κρέμα βανίλιας!
Θερμίδες: 563 θερμίδες
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα νωπή
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1⅓ φλ. ζάχαρη
  • 1⅓ φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC, στον αέρα
  2. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Τοποθετούμε από πάνω μια λαμαρίνα ώστε να εμποδίσουμε το φούσκωμα της σφολιάτας κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα:
  4. Χαράζουμε τη βανίλια κατά μήκος.
  5. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί μαζί με τη βανίλια.
  6. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με το μίξερ χειρός. Αφαιρούμε τη βανίλια από το γάλα και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνουμε τον καρπό της και ρίχνουμε το περιεχόμενό του στο γάλα. Ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει όσο η κρέμα είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα. Τη βάζουμε σε μπολ φαρδύ και το καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  8. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις, απαλά με σπάτουλα.
  9. Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο και απλώνουμε τη ποσότητα της κρέμας. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.
  10. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
  11. Καλό είναι να στήνουμε το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίσει το φύλλο.
Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.