ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕύκολο μιλφέιγ με κρέμα

Εύκολο μιλφέιγ με κρέμα

Εύκολο μιλφέιγ με κρέμα. Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή και τα μυστικά για να φτιάξετε πεντανόστιμο μιλφέιγ με τραγανό φύλλο σφολιάτας και αρωματική κρέμα βανίλιας!

μιλφέιγ
Εκτύπωση

Μιλφέιγ

Εύκολο μιλφέιγ με κρέμα. Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε υπέροχο μιλφέιγ με τραγανό φύλλο σφολιάτας και αρωματική κρέμα βανίλιας!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μιλφέιγ
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 563θερμίδες

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα νωπή
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1⅓ φλ. ζάχαρη
  • 1⅓ φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC, στον αέρα
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Τοποθετούμε από πάνω μια λαμαρίνα ώστε να εμποδίσουμε το φούσκωμα της σφολιάτας κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα:
  • Χαράζουμε τη βανίλια κατά μήκος.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί μαζί με τη βανίλια.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με το μίξερ χειρός. Αφαιρούμε τη βανίλια από το γάλα και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνουμε τον καρπό της και ρίχνουμε το περιεχόμενό του στο γάλα. Ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει όσο η κρέμα είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα. Τη βάζουμε σε μπολ φαρδύ και το καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις, απαλά με σπάτουλα.
  • Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο και απλώνουμε τη ποσότητα της κρέμας. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
  • Καλό είναι να στήνουμε το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίσει το φύλλο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό Snickers

Σπιτικό παγωτό Snickers από τον Τάσο Αντωνίου.

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!

Μους γιαουρτιού

Συνταγή για λαχταριστή μους γιαουρτιού με λίγες θερμίδες!

Περισσότερα άρθρα

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ