Αλάτι φτιαγμένο από τα δάκρυά σου

Μία διαφορετική πρόταση στο συμβατικό αλάτι κάνει το κατάστημα Hoxton Street Monster Supplies στο Λονδίνο. “Το Αλάτι που Φτιάχνεται από Ανθρώπινα Δάκρυα” είναι μία συλλογή αλατιών που έχουν φτιαχτεί από ανθρώπινα δάκρυα χαράς, λύπης, θυμού, όταν καθαρίζουμε κρεμμύδι και όταν φυσάμε τη μύτη μας. Όσο αλλόκοτο και αν ακούγεται, θεωρητικά, πρόκειται για αλάτι φτιαγμένο από αληθινά δάκρυα ανθρώπων, τα οποίο βράζεται απαλά, συλλέγεται με το χέρι, κρυσταλλοποιείται σε ειδικές δοχείο και ξεπλένεται σε άλμη.

Για παράδειγμα, το αλάτι που είναι φτιαγμένο από δάκρυα χαράς έχει πικάντικη γεύση ενώ, όπως τονίζεται, τα δάκρυα έχουν προέλθει από πραγματικά χαρούμενους ανθρώπους. Το αλάτι από δάκρυα θυμού έχει καπνιστή γεύση και τα δάκρυα συλλέχθηκαν από άτομα που είχαν θυμώσει έντονα. Το αλάτι από δάκρυα που πέφτουν όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια έχει έντονη γεύση κρεμμυδιού (όχι και τόσο έκπληξη). Κατά τη γνώμη μας, το πιο ιδιαίτερο αλάτι είναι αυτό από δάκρυα θλίψης, καθώς χρησιμοποιούνται τα δάκρυα ανθρώπων που βρίσκονται στην απόλυτη μιζέρια, και όχι από κοινά δάκρυα στενοχώριας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γεύση λεβάντας.

Το ιδιαίτερο αυτό concept έχουν επιμεληθεί το Studio Weave και η εταιρεία παραγωγής θαλασσινού αλατιού Halen Môn, εξού και από πού προήλθε στην πραγματικότητα το αλάτι!

Η τιμή τους είναι 30 λίρες ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε και το κάθε αλάτι ξεχωριστά στο www.monstersupplies.org. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο marketing trick που δεν παύει όμως να είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Γιατί ακόμη και το δάκρυ σου για κάποιους έχει αξία!

 

 

Άννα Ευθυμίου

 

Εικόνα: uncrate.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.