Αλάτι Ιμαλαΐων vs απλό αλάτι

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων, το οποίο συλλέγεται από τα βουνά του Πακιστάν, είναι γνωστό για τη περιεκτικότητα του σε ανόργανα άλατα και τα οφέλη για την υγεία.  Η απαλή ροζ απόχρωση του το καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμο και το κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ποικιλίες αλάτι. Σε τι διαφέρει όμως πραγματικά από το συνηθισμένο αλάτι;

Σε αντίθεση με το επιτραπέζιο αλάτι το οποίο υφίσταται μία χημική διεργασία καθαρισμού για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, το κρυσταλλικό αλάτι των Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό άλας που περιέχει 84 μέταλλα. Είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο – στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία – και περιέχει ίχνη του ψευδαργύρου, ιωδίου, σεληνίου, χαλκού και βορίου.  

Με άλλα λόγια, το αλάτι των Ιμαλαΐων συμβάλλει στην υγεία των αγγείων και την εξισορρόπηση του Ph, ενώ σύμφωνα με το Παγκόσμιο Θεραπευτικό Κέντρο μπορεί να αυξήσει την αντοχή των οστών και των νεφρών, καθώς και την υγεία της χοληδόχου κύστης. Επιπλέον, το ροζ αλάτι χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των τοξινών και των ρύπων από το σώμα μέσω των ιαματικών λουτρών και άλλων φυσικών σκευασμάτων.

Τέλος, το ροζ “γκουρμέ” αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως το επιτραπέζιο, βάζοντάς το στα αγαπημένα σας φαγητά. Αποθηκεύεται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.