ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΤηγανιά με πράσο

Τηγανιά με πράσο, συνταγή πολύ νόστιμη με λίγα υλικά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της επιλογής σας για να απολαύσετε την πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά σαν μεζέ

Χοιρινή τηγανιά
Εκτύπωση

Τηγανιά με πράσο

Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένας αγαπημένος μεζές με ζουμερό χοιρινό κρέας, τρυφερά λαχανικά, μουστάρδα και ρίγανη.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τηγανιά με πράσο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 457θερμίδες

Υλικά

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε καλά το χοιρινό κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές ίσου μεγεθους. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τηγάνι για να ελέγξουμε αν έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το σκευος για να μαγειρευτεί το κρέας σωστά και ομοιόμορφα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε την τηγανιά να μαγειρευτεί καλά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε πράσο, πιπεριά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας!
  • Η χοιρινή τηγανιά είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί μια πηχτή σαλτσούλα και το κρέας μαλακώσει και μαγειρευτεί καλά. Σερβίρουμε την τηγανιά σε πιάτο σαν μεζέ.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Smoothie μπανάνα και μάνγκο

Γευστικό smoothie με μπανάνα και μάνγκο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό smoothie, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που βοηθά την ευεξία και αποτοξίνωση του οργανισμού!

Κέικ καρότο

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ καρότου!

Σπιτική κέτσαπ

Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ