ΑρχικήΒίντεοΠένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα (BINTEO)

Πένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα (BINTEO)

Πένες φούρνου με τυρί, καπνιστή μπριζόλα και σάλτσα αρωματισμένη με φασκόμηλο! Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου που όλοι θα λατρέψουν. Προσθέστε τα τυριά της επιλογής σας και βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente.

Πένες φούρνου με τυρί και μπριζόλα
Εκτύπωση

Πένες φούρνου με τυρί & μπριζόλα

Πένες φούρνου με τυρί, καπνιστή μπριζόλα και σάλτσα αρωματισμένη με φασκόμηλο! Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου που όλοι θα λατρέψουν.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πένες φούρνου
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 267θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία πενάκι MISKO
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
  • 2 φλιτζ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 70 γρ. χοιρινή μπριζόλα αλλαντικό καπνιστή

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Όσο βράζει η σάλτσα, σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά al dente για 6 λεπτά.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από την τριμμένη γραβιέρα. Προσθέτουμε τη χοιρινή μπριζόλα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματίσει κρούστα.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κol Βorek πίτες

Συνταγή για kol borek πίτες !

Mπισκότα με καραμέλα

Συνταγή για μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα!

Σουπιές με φακές και σπανάκι

Σουπιές με φακές και σπανάκι, εύκολες και νόστιμες. Ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο με σουπιές στην κατσαρόλα, ιδανικό για νηστεία.

Περισσότερα άρθρα

Κάρδαμο: συνταγές με τον “βασιλιά” των μπαχαρικών

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με μοναδική γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο και για τη συνταγή αλλα και για το υπέροχο βίντεο! Θα τα φτιάξω αύριο με Μισκο ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ