Ανάκληση εκατοντάδων χιλιάδων πλυντηρίων πιάτων από την Bosch

Ανάκληση που αφορά σχεδόν μισό εκατομμύριο πλυντήρια πιάτων του γερμανικού κολοσσού ηλεκτρικών ειδών BSH ανακοινώθηκε χθες. Πιο συγκεκριμένα, η Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) ανακοίνωσε την ανάκληση περισσότερων από 400.000 πλυντηρίων πιάτων Bosch, Gaggenau, Jenn-Air και Thermador μετά από καταγγελίες που αφορούσαν την υπερθέρμανση καλωδίων ρεύματος.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά δυσλειτουργικών καλωδίων τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση φωτιάς και καταστρoφών στα σπίτια, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ατυχήματα. Τα ελαττωματικά πλυντήρια πιάτων πουλήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2013 και Μαΐου 2015. Αν και έγινε ξανά μαζική ανάκληση σε 149.000 μοντέλα της Bosch, μεταξύ άλλων, τον Οκτώβριο του 2015, συνεχίστηκαν οι καταγγελίες από τους καταναλωτές με αποτέλεσμα την τωρινή μαζική ανάκληση.

Στην Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν ανάκληση για τις συσκευές αυτές, ωστόσο η γερμανική εταιρεία έχει δημοσιεύσει αναλυτική λίστα με τους επίμαχους κωδικούς μοντέλων, προτρέποντας τους καταναλωτές να ελέγξουν τα πλυντήριά τους και να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρεία εάν διαθέτουν ελαττωματικές συσκευές.

*με πληροφορίες από CNET.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.