ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΤούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό. Η απόλυτη τούρτα παγωτό εύκολα και γρήγορα από τα χεράκια σας.

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό
Εκτύπωση

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό! Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό
Προετοιμασία 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • Για τη βάση:

  • 125 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γραμμ. 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 25 3/4 του πακέτου μπισκότα πτι μπερ
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • Για το παγωτό:
  • 250 γραμμ. 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 400 γραμμ. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γραμμ. 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • βανίλια
  • 100 γραμμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • 100 γραμμ. φουντούκια ψημένα
  • 100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Για τη βάση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, τα ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.
  • Για το παγωτό: Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει. Προσθέτουμε 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εβαπορέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 30΄. Το ξαναχτυπάμε, να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα.
  • Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Για να σερβίρουμε: Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Eναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό – 1 lt παγωτό βανίλια και 1 lt παγωτό παρφέ σοκολάτα και να σερβίρουμε με το ίδιο τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 υλικά

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Tάρτα με γέμιση σοκολάτας

Τάρτα με γέμιση σοκολάτας και γκανάς λευκής σοκολάτας!

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με ελάχιστα υλικά!

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου. Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.

Περισσότερα άρθρα

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα: Ιούνιος

Ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου; Φτιάξτε τις πρώτες καλοκαιρινές συνταγές με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ