ΑρχικήΆρθραAnthony Bourdain: “Δεν θα θυμάται κανείς την προσφορά μου στη γαστρονομία”

Anthony Bourdain: “Δεν θα θυμάται κανείς την προσφορά μου στη γαστρονομία”

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Ο Anthony Bourdain είναι ένας από τους σεφ που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον  κοινού κριτικών γεύσεις με την πληθωρική του προσωπικότητα, τις πρωτότυπες εκπομπές του (με τα μοναδικά αιχμηρά του σχόλια) αλλά και την εκδοτική του παρουσία. Οι εκπομπές του ξεφεύγουν από τα όρια της γαστρονομίας και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ντοκιμαντέρ, αφού εκτός από τοπικές κουζίνες ανακαλύπτει ήθη, έθιμα, παραδόσεις και την ιστορία του κάθε τόπου που επισκέπτεται. Με την έναρξη, για τέταρτη τηλεοπτική σεζόν, του Parts Unknown, της εκπομπής που ταξιδεύει τον θεατή σε άγνωστα και άβατα, για πολλούς, γευστικά μονοπάτια, ο Bourdain έδωσε αρκετές συνεντεύξεις κι είπε πολλά κι ενδιαφέροντα, τα οποία και σημειώσαμε.

Σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, ο χειμαρρώδης σεφ δήλωσε πως, αν και είναι αισιόδοξος άνθρωπος, χωρίς να παραλείψει ότι έχει βιώσει την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, είναι σίγουρος ότι στο μέλλον κανείς δεν θα τον θυμάται ως καινοτόμο στον τομέα της γαστρονομίας. Υπογραμμίζει ότι η δουλειά του σεφ είναι εξοντωντική κι απαιτεί τεράστιες φυσικές δυνάμεις κι αντοχές, συνεπώς θεωρεί για το ίδιο ότι πλέον είναι πολύ μεγάλος για να βρίσκεται στην κουζίνα ενός εστιατορίου. Βέβαια, αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μην κάνει γυρίσματα σε επικίνδυνες χώρες λέγοντας ότι έχει μια κόρη που τον περιμένει κι είναι υποχρέωσή του να είναι δίπλα της όσο γίνεται περισσότερο.

Λίγες μέρες αργότερα στο περιοδικό Men’s Journal, ομολόγησε ότι αυτό που θα τον ευχαριστούσε περισσότερο θα ήταν να έμενε ξαπλωμένος στο κρεβάτι, να καπνίζει και να βλέπει κινούμενα σχέδια και παλιές ταινίες, καθώς λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, δεν το έχει κάνει ποτέ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα με κοτόπουλο

Συνταγή για πίτσα με μαγειρεμένο κοτόπουλο στο τηγάνι!

Θεϊκά ποπ κορν στο σπίτι!

Αν οι ταινίες ήταν σνακ, θα ήταν φρεσκοψημένο ποπ κορν! Ετοιμάζεσαι για μαραθώνιο Netflix και back to back προβολές αγαπημένων ταινιών και σειρών; Σε...

Σαλάτα ταμπουλέ αρωματική και πανεύκολη

Σαλάτα ταμπουλέ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερή και αρωματική σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα μυρωδικά που συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και ψαρικά.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ