Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Ο Anthony Bourdain είναι ένας από τους σεφ που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κοινού κριτικών γεύσεις με την πληθωρική του προσωπικότητα, τις πρωτότυπες εκπομπές του (με τα μοναδικά αιχμηρά του σχόλια) αλλά και την εκδοτική του παρουσία. Οι εκπομπές του ξεφεύγουν από τα όρια της γαστρονομίας και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ντοκιμαντέρ, αφού εκτός από τοπικές κουζίνες ανακαλύπτει ήθη, έθιμα, παραδόσεις και την ιστορία του κάθε τόπου που επισκέπτεται. Με την έναρξη, για τέταρτη τηλεοπτική σεζόν, του Parts Unknown, της εκπομπής που ταξιδεύει τον θεατή σε άγνωστα και άβατα, για πολλούς, γευστικά μονοπάτια, ο Bourdain έδωσε αρκετές συνεντεύξεις κι είπε πολλά κι ενδιαφέροντα, τα οποία και σημειώσαμε.
Σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, ο χειμαρρώδης σεφ δήλωσε πως, αν και είναι αισιόδοξος άνθρωπος, χωρίς να παραλείψει ότι έχει βιώσει την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, είναι σίγουρος ότι στο μέλλον κανείς δεν θα τον θυμάται ως καινοτόμο στον τομέα της γαστρονομίας. Υπογραμμίζει ότι η δουλειά του σεφ είναι εξοντωντική κι απαιτεί τεράστιες φυσικές δυνάμεις κι αντοχές, συνεπώς θεωρεί για το ίδιο ότι πλέον είναι πολύ μεγάλος για να βρίσκεται στην κουζίνα ενός εστιατορίου. Βέβαια, αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μην κάνει γυρίσματα σε επικίνδυνες χώρες λέγοντας ότι έχει μια κόρη που τον περιμένει κι είναι υποχρέωσή του να είναι δίπλα της όσο γίνεται περισσότερο.
Λίγες μέρες αργότερα στο περιοδικό Men’s Journal, ομολόγησε ότι αυτό που θα τον ευχαριστούσε περισσότερο θα ήταν να έμενε ξαπλωμένος στο κρεβάτι, να καπνίζει και να βλέπει κινούμενα σχέδια και παλιές ταινίες, καθώς λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, δεν το έχει κάνει ποτέ.