ΑρχικήΆρθραΠαξοί: Απόδραση στο ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα

Παξοί: Απόδραση στο ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα

Από τον Γιάννη Παναγόπουλο,

Οι Παξοί, το νησί που απέσπασε ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του από την Κέρκυρα, για να το κάνει ερωτικό καταφύγιο για τον ίδιον και την Αμφιτρίτη. Έτσι με ένα χτύπο της μιας τρίαινας δημιουργήθηκε αυτός ο ειδυλλιακός τόπος.

Οι Παξοί αποτελούνται από πολλά μικρά νησιά, με τους Παξούς και τους Αντίπαξους να είναι τα μεγαλύτερα. Μα το αυτοκίνητό σας θα οδηγήσετε μέχρι την Ηγουμενίτσα και από εκεί το πλοίο θα σας μεταφέρει στον Γαίο, το λιμάνι του νησιού.

Ένας τόπος ειδυλλιακός, με υπέροχες ακρογιαλιές, θαλάσσιες σπηλιές, πεύκα, κυπαρίσσια, και υπέροχες ελιές καθιστούν τους Παξούς, έναν από τους πιο παραδεισένιους προορισμούς τους έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες.

Φτάνοντας στον Γαίο, το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι τα τεράστια δέντρα και πολλά μικρά παραδοσιακά σπιτάκια που διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού. Στον Γαίο θα συναντήσετε πολλά μικρά εμπορικά καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες για να χαλαρώσετε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Με αφετηρία το λιμάνι, επιβιβαστείτε σε ένα από τα εκδρομικά σκαφάκια για να κάνετε τον γύρω του νησιού και φυσικά να βρεθείτε στους Αντίπαξους. Ένα νησάκι με μαγευτικές καταγάλανες παραλίες, με την παραλία “Βουτούμι” να ξεχωρίζει.

Αυτό που πρέπει να σίγουρα να επισκεφτείτε είναι τον γραφικό παραθεριστικό οικισμό τη Λάκκα, ο οποίος είναι χτισμένος στο μυχό ενός κλειστού ορμού. Από το γραφικό λιμανάκι του οικισμού πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση εκδρομές σε κοντινές παραλίες. 

Αν θέλετε να γνωρίσετε την πραγματική ελληνική κουζίνα τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε το χωριό Λόγγο. Ένα επτανησιακό χωριό με μια μαγευτική ακρογιαλιά στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε ψαράκι με παγωμένο ουζάκι σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες.

Από τις πιο γνωστές παραλίες των Παξών είναι αυτή του  Ερημίτη, που δημιουργήθηκε το 2008 από κατολίσθηση βράχων.  Αποτελεί ιδανικό μέρος για να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα την στιγμή που χαϊδεύει τα λευκά βότσαλα και τα επιβλητικά βράχια.  

Στους Παξούς θα γευτείτε ολόφρεσκα ψάρια και αστακούς, τόνο και πολλές συνταγές από την Κέρκυρα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τσιλιγουρδόπιτα μια τοπική σπεσιαλιτέ με συκωταριά, θυμίζει την κλασική κρεατόπιτα. Φυσικά το λάδι και το κρασί έχουν την τιμητική τους.

Εικόνα via www.onlyblu.eu/wordpress/calendario/date-aquarius-2/

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φακοκροκέτες

Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Light πανακότα με μέλι

Ελαφριά πανακότα με μέλι. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.

Σουβλάκια με κους κους

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ