ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΖουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα
Εκτύπωση

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας

Κεφτεδάκια με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά και νόστιμα με υπέροχη σάλτσα. Αυτή η εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 500 ml νερό
  • 1 κύβος βοδινού ζωμού
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Στη συνέχεια με τα χέρια πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε το τηγάνι για να μαγειρευτούν σωστά τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές, τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αφού τελειώσουμε με όλα τα κεφτεδάκια, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το ίδιο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. 
  • Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια μείγμα ζωμού και την Worcesterhire sauce στο τηγάνι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση για 3-5 λεπτά. Η σάλτσα θα είναι παχύρρευστη. Αν θέλουμε να την αραιώσουμε, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό. Όταν η σάλτσα αποκτήσει την υφή που θέλουμε, επαναφέρουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό. 
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας (προαιρετικά) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Πορτοκαλόπιτα που μοσχοβολά εσπεριδοειδή! Αφράτη, γευστική, πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι κόλλημμα.

Ριζότο με μπέικον και μανιτάρια

Ριζότο με μπέικον, μανιτάρια και μαρούλι σε 10 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων!

Περισσότερα άρθρα

10 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ; Μυστικά και συμβουλές για να ψωνίσετε σωστά και να επωφεληθείτε από τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ