Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα
Print

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας

Κεφτεδάκια με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά και νόστιμα με υπέροχη σάλτσα. Αυτή η εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα
Prep Time 30 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 50 λεπτά
Servings 4
Calories 350θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 500 ml νερό
  • 1 κύβος βοδινού ζωμού
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Στη συνέχεια με τα χέρια πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε το τηγάνι για να μαγειρευτούν σωστά τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές, τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αφού τελειώσουμε με όλα τα κεφτεδάκια, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το ίδιο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. 
  • Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια μείγμα ζωμού και την Worcesterhire sauce στο τηγάνι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση για 3-5 λεπτά. Η σάλτσα θα είναι παχύρρευστη. Αν θέλουμε να την αραιώσουμε, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό. Όταν η σάλτσα αποκτήσει την υφή που θέλουμε, επαναφέρουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό. 
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας (προαιρετικά) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή