ΑρχικήΆρθραΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν Τα Βοροινά 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν Τα Βοροινά 2016

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά» της ένωσης των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και αποτέλεσε την κορύφωση των φετινών ΒορΟινών οινικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, που διήρκησαν για ένα ολόκληρο 10ήμερο!

Οι οινοπαραγωγοί παρουσίασαν τη μοναδικότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα μέσα από μια πλούσια, σε ποικιλία αλλά και γεύσεις, σειρά γαστρονομικών και οινικών εκδηλώσεων, στις οποίες το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει. 

Θεματικά σεμινάρια και masterclasses, παρουσιάσεις οίνων και οινοπαραγωγών, παντρέματα γεύσεων με μαθήματα μαγειρικής ή wine and dine προτάσεις για μεσημβρινά γεύματα και δείπνα, wine cocktails, flights και πολλά άλλα, πραγματοποιήθηκαν σε εστιατόρια, wine bars, μπαρ, κάβες αλλά και delicatessen.   

Κατά τη διάρκειά τους, κρασιά και αποστάγματα οινοπαραγωγών συνδυάστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και με στόχο την μέγιστη απόλαυση όσων συμμετείχαν σε αυτές. 

Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την ημέρα της κεντρικής παρουσίασης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες  ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Η μεγάλη ποικιλία των προτάσεων εντυπωσίασε όλους όσους παραβρέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε «επίσημη πρώτη» κρασιά που μόλις κυκλοφόρησαν!

Κατά τη διάρκεια των ΒορΟινών πραγματοποιήθηκε και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων, μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για το ελληνικό κρασί και την γαστρονομία. Νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Άρης Σκλαβενίτης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό sommelier το 2019.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

Σοκολατένια μπολ

Συνταγή για απίθανα σοκολατένια μπολ!

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά

Η πιο πρωτότυπη και μερακλίδικη τάρτα χρειάζεται μόνο 3 υλικά για να την φτιάξουμε.

Περισσότερα άρθρα

5 συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις

Επιλέξαμε και σου προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις της τελευταίας στιγμής! Εύκολες συνταγές και μεζέδες για να απολαύσετε με την παρέα σας.

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ