Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν Τα Βοροινά 2016

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά» της ένωσης των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και αποτέλεσε την κορύφωση των φετινών ΒορΟινών οινικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, που διήρκησαν για ένα ολόκληρο 10ήμερο!

Οι οινοπαραγωγοί παρουσίασαν τη μοναδικότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα μέσα από μια πλούσια, σε ποικιλία αλλά και γεύσεις, σειρά γαστρονομικών και οινικών εκδηλώσεων, στις οποίες το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει. 

Θεματικά σεμινάρια και masterclasses, παρουσιάσεις οίνων και οινοπαραγωγών, παντρέματα γεύσεων με μαθήματα μαγειρικής ή wine and dine προτάσεις για μεσημβρινά γεύματα και δείπνα, wine cocktails, flights και πολλά άλλα, πραγματοποιήθηκαν σε εστιατόρια, wine bars, μπαρ, κάβες αλλά και delicatessen.   

Κατά τη διάρκειά τους, κρασιά και αποστάγματα οινοπαραγωγών συνδυάστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και με στόχο την μέγιστη απόλαυση όσων συμμετείχαν σε αυτές. 

Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την ημέρα της κεντρικής παρουσίασης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες  ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Η μεγάλη ποικιλία των προτάσεων εντυπωσίασε όλους όσους παραβρέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε «επίσημη πρώτη» κρασιά που μόλις κυκλοφόρησαν!

Κατά τη διάρκεια των ΒορΟινών πραγματοποιήθηκε και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων, μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για το ελληνικό κρασί και την γαστρονομία. Νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Άρης Σκλαβενίτης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό sommelier το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.