Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα
Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 45 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 15 minutes

Μερίδες: 10

Θερμίδες: 330

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Λαχταριστή συνταγή για χριστουγεννιάτικη πουτίγκα! Δοκιμάστε αυτή τη βρετανική πουτίγκα φέτος τα Χριστούγεννα και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο γιορτινό γλυκό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. αμύγδαλο κροκάν
10 γρ. βανίλια
10 γρ. μοσχοκάρυδο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
12 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
1 κιλό και 325 γρ. ζάχαρη
1 κιλό νερό
μερικές φέτες από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο κροκάν, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε σε δόσεις τα 325 γρ. ζάχαρη, ενώ παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα κρόκων. Προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα.  Ανακατεύουμε απαλά με και κυκλικά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν, μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ή ημισφαιρική φόρμα (μπομπέ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά. 

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για πουτίγκα στο παρακάτω βίντεο!

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με 1 κιλό ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα δεμένο σιρόπι. Το αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει καλά.

Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι την καυτή πουτίγκα και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό. Στη συνέχεια περιχύνουμε την πουτίγκα με σως λευκής σοκολάτας. Στολίζουμε τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σε πιατέλα και κόβουμε σε κομμάτια. H χριστουγεννιάτικη πουτίγκα διατηρείται στο ψυγείο, ιδανικά καλυμμένη με διαφανή μεμβράνη.

https://www.mamapeinao.gr/xristougenniatiki-poutigka/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.