ΑρχικήΔελτία ΤύπουΕλληνικές γεύσεις και γιορτινό πνεύμα στο Ark

Ελληνικές γεύσεις και γιορτινό πνεύμα στο Ark

Από την Άννα Ευθυμίου,

Αποτελώντας σημείο αναφοράς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ως ένας all-day προορισμός, που επενδύει στην ποιότητα της φιλοξενίας, το Ark μας καλεί να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην άκρη των εμβληματικών «Αστεριών» της Γλυφάδας, έχοντας δημιουργήσει μια ολιστική εμπειρία γεύσεων και ψυχαγωγίας.

Όπως καθημερινά, έτσι και σε αυτή την ειδική περίσταση, το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος διαχρονικά δείχνει την αγάπη και στήριξή του στην ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας πιάτα που έχουν κάτι από τις παιδικές μας αναμνήσεις, δοσμένα με τη σύγχρονη ματιά του και πάντα με βάση τις πρώτες ύλες του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που το εστιατόριο του Ark βραβεύεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Το γευστικό ταξίδι της παραμονής των Χριστουγέννων ξεκινά με σούπα κολοκύθας και μανιταριών με τρούφα, «αφυπνίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τον ουρανίσκο για το δεύτερο πιάτο που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ρολό βιολογικής γαλοπούλας με κρεμμυδάκια και γέμιση από κάστανα, δαμάσκηνα και σταφίδες με ρούμι. Συνέχεια έχει μια άκρως εορταστική σαλάτα, με υφές παντζαριού, πράσινο λεμόνι και φρέσκο τυρί ενώ για κυρίως ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης ετοιμάζει τριλογία με χοιρινό φιλέτο, καρέ αρνί και μοσχαρίσια μάγουλα. Για το τέλος, οι φιλοξενούμενοι του Ark θα απολαύσουν παραδοσιακό κορμό Χριστουγέννων με σοκολάτα manjari, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια.

Το καλωσόρισμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς γίνεται με μους άγριων μανιταριών και φουντουκιού με προζυμένιο ψωμί, ενώ το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει ραβιόλι κολοκύθας, μους από κατσικίσιο τυρί και αφρό φασκόμηλου. Η συνέχεια θα κάνει όσους πιστεύουν ότι το ψάρι δεν είναι για αυτή την περίοδο να αναθεωρήσουν, αφού ο chef ετοιμάζει φρέσκο μπακαλιάρο με μαύρο χαβιάρι και σάλτσα αχινού μαζί με πουρέ πατάτας. Το κυρίως πιάτο συνιστά τον απόλυτο συνδυασμό πρώτων υλών, αφού περιλαμβάνει φιλέτο μοσχαριού σε κρούστα, γεμιστό με άγρια μανιτάρια και σπανάκι καθώς και σάλτσα μανιταριών. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με δύο εναλλακτικές, περιλαμβάνοντας απαλή κρέμα από αγριοκάστανα Marroncini αλλά και σοκολάτα Jivara με ζελέ από μανταρίνι και περγαμόντο, κάστανο vermicelli και σάλτσα με άρωμα γιασεμί.

Η γαστρονομική εμπειρία, που προσφέρουν ο έμπειρος chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του, ολοκληρώνεται ιδανικά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, υπό τη μελωδική φωνή της Αθηνάς Ρούτση, η οποία έχει πολυετή παρουσία στον χώρο και κινείται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Και για όσους η μουσική κάνει ιδανικό ταίρι με το ποτό,  δεν έχουν παρά να επιλέξουν από την συλλογή των  γευστικών signature cocktails και των εξαιρετικών κρασιών της λίστας.

Αν εκείνο που χαρακτηρίζει τις γιορτές είναι η ανάγκη να τις περνάμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, είτε είναι φίλοι είτε οικογένεια, τότε δεν έχουμε παρά να εμπιστευτούμε την εκπλήρωσή της σε αυτόν τον όμορφο χώρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που εδώ και χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στην ζεστή φιλοξενία.  

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: https://ark-glyfada.gr & 2108948882

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές

Συνταγή για πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές!

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση από κρέμα μασκαρπόνε.

Κυρά Σαρακοστή

Συνταγή για Κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι. Φτιάξτε κι εσείς τη δική σας Κυρά Σαρακοστή και μετρήστε τις μέρες μέχρι το Πάσχα όπως παλιά!

Περισσότερα άρθρα

7 ιδέες για υγιεινό & θρεπτικό πρωινό σε 10 λεπτά

Ετοίμασε πρωινό σε 10 λεπτά, γεμάτο ενέργεια και γεύση για όλα τα γούστα!

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα: Ιούνιος

Ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου; Φτιάξτε τις πρώτες καλοκαιρινές συνταγές με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ