Μπριάμ

Μπριάμ. Συνταγή πολύ νόστιμη και απλή για το αγαπημένο αυτό φαγητό. Τόσο εύκολο και νόστιμο όσο κανένα άλλο φαγητό ειδικά το καλοκαίρι όπου τα περισσότερα υλικά βρίσκονται στα καλύτερά τους.

Μπριάμ
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Μπριάμ

Μπριάμ συνταγή υπέροχη από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γρήγορο, γευστικό μπριάμ ή αλλιώς λαχανικά στον φούρνο. Το μπριαμ τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπριάμ
Servings: 6
Θερμίδες: 200 θερμίδες

Υλικά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 4 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, την πιπεριά σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ ταψί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεύοντας με φέτα και ψωμί.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. Υπεροχο κ πολυ ευκολο μπριαμ. ωραια συνταγη με νοστιμα μυστικα. αλατι εγω θα εβαζα παραπανω Τασο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.