Μαρμελάδα αχλάδι

 

Εκτύπωση

Μαρμελάδα αχλάδι

Μαρμελάδα αχλάδι ευκολα και γρηγορα
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαρμελάδα αχλάδι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Μερίδες 5 βάζα των 500 γρ.
Θερμίδες 200θερμίδες

Υλικά

  • 2,5 κιλά αχλάδια ώριμα αλλά όχι παραγινωμένα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα αχλάδια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ όποτε χρειάζεται ξαφρίζουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας. Μόλις η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει,  είναι έτοιμη. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και την μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα τα οποία αφήνουμε ανοιχτά μέχρι η μαρμελάδα να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια τα καλύπτουμε με καπάκι και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Όταν ανοιχτεί η μαρμελάδα, διατηρείται στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: Φανταστικό και εύκολο Μπανόφι 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή