ΑρχικήΆρθραΤο Ημερολόγιο των Σεφ στο Ark

Το Ημερολόγιο των Σεφ στο Ark

Από τον Τάσο Αντωνίου

Το Ημερολόγιο των Σεφ στο Ark: Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες

Με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα καλωσορίζει το φθινόπωρο και το χειμώνα το Ark.  Το «Ημερολόγιο των Σεφ» που ξεκινά στις  31 Οκτωβρίου, θα αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης.  

Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του από όλη την Ελλάδα, την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας.  Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, οι βραδιές που το «Ημερολόγιο των Σεφ» θα μαρκάρει στην ατζέντα μας θα είναι σίγουρα ξεχωριστές.  

Με πρώτο καλεσμένο τον αγαπημένο Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου, το μενού υπόσχεται θαλασσινές γεύσεις με τη νοστιμιά και την σπιρτάδα για την οποία είναι γνωστός. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη, και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, θα συνθέσουν ένα μενού έξι σταδίων που θα ακολουθούν την προσέγγιση του εστιατορίου Ark με την εμμονή στη ελληνικότητα και σκοπό την απόλαυση. 

Αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την παράδοση, αγάπη για τα παιδιά

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη θα δημιουργήσουν ή θα ξαναθυμηθούν συνταγές  χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο Ark. Αυτό που θα κάνει όμως το «Ημερολόγιο των Σεφ» ξεχωριστό, είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού. Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, για την σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς. 

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

  • 31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)
  • 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: https://ark-glyfada.gr & 2108948882

Μη χάσετε

Coffee Talks: νέο podcast για τον καφέ από τον Τάσο Αντωνίου

Ο καφές έχει πάντα ιστορίες πίσω του. Από το...

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κουραμπιέδες του Τάσου

Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μοχίτο με ρόδι

Συνταγή για γιορτινό κοκτέιλ μοχίτο με ρόδι!

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Συνταγή για λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

10 ελαφριές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ελαφριές και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και επαναφορά στην πραγματικότητα!

5 μοναδικές συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υπέροχες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη! Γευστικά, εύκολα, θρεπτικά και με υγιεινά συστατικά, αυτά τα γλυκά χωρίς ζάχαρη θα τα λατρέψετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ