ΑρχικήΆρθραΆρωμα γλυκού

Κι αν ο τίτλος σας φαίνεται παράξενος, όχι δεν κάνετε λάθος. Υπάρχει και διατίθεται προς πώληση ένα αρώμα με βάση τη γεύση ενός επιδόρπιου. Εμπνευστής και δημιουργός του δεν είναι άλλος από τον Ισπανό ζαχαροπλάστη Jordi Roca που φημίζεται για τα ιδιαίτερα γλυκά που δημιουργεί. 

Το εστιατόριο El Cellar de Can Roca, που βρίσκεται στη Gironda, μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ισπανίας, έχει γίνει πόλος έλξης για όλους τους λάτρεις των γλυκών, αφού ο Jordi Roca, που  είναι ένας εκ των τριών ιδιοκτητών, προσφέρει 24 γλυκά με γεύση αγαπημένων αρωμάτων, όπως το Eternity του Calvin Klein, το Terre του οίκου Hermés ή το Miracle της Lancôme. Ο ίδιος ομολογεί πως βασικό κίνητρο και παράλληλα πηγή έμπνευσής του ήταν το πώς ένα άρωμα  μπορεί να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας για πολύ καιρό ή πώς μπορεί να συνδεθεί με κάποια προσωπική μας στιγμή.

Για τα ευωδιαστά του γλυκά, το El Cellar de Can Roca έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ενώ ο ίδιος ο Jordi Roca αναφέρει πως πρόκειται για ένα εστιατόριο που χαρακτηρίζεται για την « συναισθηματική του κουζίνα», καθώς για τις αναμνήσεις που επιφέρουν τα πιάτα του σε όποιον τα δοκιμάζει. 

Τώρα όμως, αποφάσισε να περάσει στην αντίπερα όχθη και να δημιουργήσει το προσωπικό του άρωμα, βασισμένο στη γεύση και τη μυρωδιά ενός αγαπημένου του γλυκού, που το ονόμασε Núvol de Llimona και πρόκειται για  ένα συνδυασμό από άρωμα κρέμας γάλακτος, βουτύρου καρύδας και κέικ λεμονιού. Για την πραγματοποίηση του Núvol de Llimona, ο Jordi Roca συνεργάστηκε με τον οίκο αρωμάτων Agustí Vidal που εδρεύει στη Βαρκελώνη. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το El Cellar de Can Roca ή να αγοράσετε το Núvol de Llimona, του οποίου η συσκευασία των 50 ml κοστίζει 50 ευρώ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εστιατορίου www.cellercanroca.com.  

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπουγάτσα εύκολη

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα που μοσχοβολάει βούτυρο! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με έξι μόλις υλικά.

Πίτα σε 10 λεπτά με κρέας και λαχανικά

Μια πεντανόστιμη πίτα με κρέας και λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για πίτα με ό,τι υλικό έχει περισσέψει από τις γιορτές, ζουμερή γέμιση και το πιο τραγανό φύλλο.

Ψαρόσουπα με ροφό

Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με ροφό.

Περισσότερα άρθρα

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ