Άρωμα γλυκού

Κι αν ο τίτλος σας φαίνεται παράξενος, όχι δεν κάνετε λάθος. Υπάρχει και διατίθεται προς πώληση ένα αρώμα με βάση τη γεύση ενός επιδόρπιου. Εμπνευστής και δημιουργός του δεν είναι άλλος από τον Ισπανό ζαχαροπλάστη Jordi Roca που φημίζεται για τα ιδιαίτερα γλυκά που δημιουργεί. 

Το εστιατόριο El Cellar de Can Roca, που βρίσκεται στη Gironda, μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ισπανίας, έχει γίνει πόλος έλξης για όλους τους λάτρεις των γλυκών, αφού ο Jordi Roca, που  είναι ένας εκ των τριών ιδιοκτητών, προσφέρει 24 γλυκά με γεύση αγαπημένων αρωμάτων, όπως το Eternity του Calvin Klein, το Terre του οίκου Hermés ή το Miracle της Lancôme. Ο ίδιος ομολογεί πως βασικό κίνητρο και παράλληλα πηγή έμπνευσής του ήταν το πώς ένα άρωμα  μπορεί να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας για πολύ καιρό ή πώς μπορεί να συνδεθεί με κάποια προσωπική μας στιγμή.

Για τα ευωδιαστά του γλυκά, το El Cellar de Can Roca έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ενώ ο ίδιος ο Jordi Roca αναφέρει πως πρόκειται για ένα εστιατόριο που χαρακτηρίζεται για την « συναισθηματική του κουζίνα», καθώς για τις αναμνήσεις που επιφέρουν τα πιάτα του σε όποιον τα δοκιμάζει. 

Τώρα όμως, αποφάσισε να περάσει στην αντίπερα όχθη και να δημιουργήσει το προσωπικό του άρωμα, βασισμένο στη γεύση και τη μυρωδιά ενός αγαπημένου του γλυκού, που το ονόμασε Núvol de Llimona και πρόκειται για  ένα συνδυασμό από άρωμα κρέμας γάλακτος, βουτύρου καρύδας και κέικ λεμονιού. Για την πραγματοποίηση του Núvol de Llimona, ο Jordi Roca συνεργάστηκε με τον οίκο αρωμάτων Agustí Vidal που εδρεύει στη Βαρκελώνη. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το El Cellar de Can Roca ή να αγοράσετε το Núvol de Llimona, του οποίου η συσκευασία των 50 ml κοστίζει 50 ευρώ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εστιατορίου www.cellercanroca.com.  

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.