Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, αγαπημένη κλασσική συνταγή με ένα twist.

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας
Προετοιμασία
30 λεπτά
 
Μερίδες: 12
Υλικά

  • ½ κούπα ρύζι γλασέ
    1 ½ - 2 κούπες νερό
    2 κούπες γάλα καρύδας
    1κ.γ. καστανή ζάχαρη
    Φρέσκο τζίντζερ
    ένα μικρό κομμάτι
    Κανέλα για σερβίρισμα



Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.  Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν βράση. Όταν έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να χυλώσει και να δέσει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ισομοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Οταν κρυώσουν, βάζουμε τα μπολάκια με το ρυζόγαλο στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα σε σκόνη.

  2. Tip

  3. Πάντα πριν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας στη συνταγή μας, ανακινούμε καλά τη συσκευασία γιατί διαχωρίζονται τα συστατικά.

Δείτε επίσης: Κλασικό κέικ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.