Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου
Advertisement

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα
 
Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!
Κατηγορία: Συνοδευτικά
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξι κλειδί: Αρωματικές πατάτες φούρνου
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 227 θερμίδες
Υλικά
  • 7 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • χονδρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες καθώς θα τις ψήσουμε  με τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι όμως μέχρι κάτω στη βάση τους, έτσι ώστε να παραμείνει ενιαία κάθε πατάτα και να έχει σχήμα σαν ακορντεόν.

  2. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC. Ανά διαστήματα με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις πατάτες τα υγρά που έχει το ταψί.

  3. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Advertisement
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.