Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου Συνταγή

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 3 votes

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Πιάτο: Συνοδευτικά
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξη κλειδί: Αρωματικές πατάτες φούρνου
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 227 θερμίδες

Υλικά

  • 7 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • χονδρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες καθώς θα τις ψήσουμε  με τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι όμως μέχρι κάτω στη βάση τους, έτσι ώστε να παραμείνει ενιαία κάθε πατάτα και να έχει σχήμα σαν ακορντεόν.
  • Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC. Ανά διαστήματα με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις πατάτες τα υγρά που έχει το ταψί.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. ΚΟΛΑΣΗ εχει γινει η ζωη μου με αυτες τις θεικες πατάτες! Τάσο εισαι τρελα με κορδελα! Σε παντρευομαι εδω και τωρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.