Αρωματικές πατάτες φούρνου

αρωματικές πατάτες φούρνου
Αρωματικές πατάτες φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 45 minutes

Συνολικός χρόνος: 60 minutes

Μερίδες: 5

Θερμίδες: 227

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!

Υλικά

(για ένα μεσαίο ταψί)

7 μέτριες πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 φύλλα δάφνη
θυμάρι
ρίγανη
χονδρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες καθώς θα τις ψήσουμε  με τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι όμως μέχρι κάτω στη βάση τους, έτσι ώστε να παραμείνει ενιαία κάθε πατάτα και να έχει σχήμα σαν ακορντεόν.

Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC. Ανά διαστήματα με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις πατάτες τα υγρά που έχει το ταψί.

Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.