ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΖουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο. Κορυφαία συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου. Πάρα πολύ εύκολη και πρωτότυπη συνταγή με λίγα υλικά.

Ζουμερό κοτόπουλο
Εκτύπωση

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 260θερμίδες

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 600 γρ.
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος κότας
  • 1 κουτάκι μπίρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  • Αν τυχόν το κοτόπουλο έχει εντόσθια, τα αφαιρούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά το εξωτερικό και το εσωτερικό του και βάζουμε στην κοιλιά του το δεντρολίβανο.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τον κύβο κότας. Αλείφουμε με το μείγμα το εξωτερικό του κοτόπουλου.
  • Πλένουμε καλά το κουτί μπίρας με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα επιπλέον στοιχεία (π.χ. ετικέτες). Χύνουμε τη μισή μπίρα, ώστε να μη φουσκώσει και χυθεί κατά το ψήσιμο. Την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού.
  • Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο στο κουτί μπίρας και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου, ώστε να χωράει. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε. 

Δοκιμάστε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λιγκουίνι με σύκα

Συνταγή για λιγκουίνι με σύκα και προσούτο!

Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα

Συνταγή για σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχη, φουλ σοκολατένια και απόλυτα ανοιξιάτικη.

Γαλλική βασιλόπιτα ή galette des rois

Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Περισσότερα άρθρα

10 κλασικές μαμαδίστικες συνταγές για τη Γιορτή της Μητέρας

Δέκα μοναδικές συνταγές για αγαπημένα φαγητά και γλυκά ιδανικά για τη Γιορτή της Μητέρας, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Φανουρόπιτα: το έθιμο, η ιστορία και δυο μοναδικές συνταγές

Αν θέλετε να βρείτε το αγαπημένο σας χαμένο αντικείμενο, να βγείτε από ένα αδιέξοδο ή να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, φτιάξτε μια φανουρόπιτα!

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΤΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ. ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΣΕΜΝΑ, ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ. ΜΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ