Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο. Κορυφαία συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου. Πάρα πολύ εύκολη και πρωτότυπη συνταγή με λίγα υλικά.

Ζουμερό κοτόπουλο
Print

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 1 ώρα
Total Time 1 ώρα 10 λεπτά
Servings 4
Calories 260θερμίδες

Ingredients

  • 1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 600 γρ.
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος κότας
  • 1 κουτάκι μπίρα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  • Αν τυχόν το κοτόπουλο έχει εντόσθια, τα αφαιρούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά το εξωτερικό και το εσωτερικό του και βάζουμε στην κοιλιά του το δεντρολίβανο.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τον κύβο κότας. Αλείφουμε με το μείγμα το εξωτερικό του κοτόπουλου.
  • Πλένουμε καλά το κουτί μπίρας με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα επιπλέον στοιχεία (π.χ. ετικέτες). Χύνουμε τη μισή μπίρα, ώστε να μη φουσκώσει και χυθεί κατά το ψήσιμο. Την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού.
  • Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο στο κουτί μπίρας και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου, ώστε να χωράει. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε. 

Δοκιμάστε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια
  1. ΑΝΤΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ. ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΣΕΜΝΑ, ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ. ΜΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή