Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο. Κορυφαία συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου. Πάρα πολύ εύκολη και πρωτότυπη συνταγή με λίγα υλικά.

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο
Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.
Μερίδες 4
Θερμίδες 260θερμίδες
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 600 γρ.
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κύβος κότας
- 1 κουτάκι μπίρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
- Αν τυχόν το κοτόπουλο έχει εντόσθια, τα αφαιρούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά το εξωτερικό και το εσωτερικό του και βάζουμε στην κοιλιά του το δεντρολίβανο.
- Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τον κύβο κότας. Αλείφουμε με το μείγμα το εξωτερικό του κοτόπουλου.
- Πλένουμε καλά το κουτί μπίρας με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα επιπλέον στοιχεία (π.χ. ετικέτες). Χύνουμε τη μισή μπίρα, ώστε να μη φουσκώσει και χυθεί κατά το ψήσιμο. Την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού.
- Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο στο κουτί μπίρας και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου, ώστε να χωράει. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Δοκιμάστε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΑΝΤΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ. ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΣΕΜΝΑ, ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ. ΜΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τάσο είσαι κορυφη! Μας εμαθες να μαγειρευουμε νοστιμα και υγιεινα, να σαι καλα