Από την ομάδα του Mama Peinao
Το Ateno Cook & Deli στην οδό Αιόλου, είναι μια από τις πιο γευστικές στάσεις στην ζωντανή, μεγάλη γειτονιά της αγοράς, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του σεφ Νίκου Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα.
Το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό μας, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring roll με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.
Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλς του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλς επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Σε μια καθημερινότητα που «τρέχει», το Ateno βρίσκεται στο σταυροδρόμι της εμπορικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, για να μας θυμίζει ότι αξίζουμε μικρές παύσεις, όλες τις ώρες της ημέρας, γεμάτες από δημιουργικότητα, γεύσεις και αρώματα.
Το Ateno Cook & Deli είναι το εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο, για να χωρέσουν την αγάπη τους για την ποιοτική πρώτη ύλη και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
ATENO Cook & Deli: Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 3223223