Κυπριακές ταχινόπιτες

Κυπριακες ταχινοπιτες

Κυπριακές ταχινόπιτες γρήγορες και πολύ νόστιμες

Κυπριακες ταχινοπιτες

Κυπριακές ταχινόπιτες

Κυπριακές ταχινόπιτες, μια εύκολη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου! Νηστίσιμη ταχινόπιτα με εύκολη ζύμη και πλούσια γέμιση από ταχίνι και κανέλα.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 45 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 20 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 160 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 240 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 220 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει ψιχουλιαστή. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε. Αν δούμε ότι η ζύμη είναι στεγνή, τότε προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στο μπολ, το καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη και τη μοιράζουμε σε τέσσερις ίσες μπάλες ζύμης. Ανοίγουμε ένα-ένα τα κομμάτια ζύμης σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με πλάτος 20 εκ. περίπου. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε οριζόντιες λωρίδες με πλάτος 10 εκ. η κάθε μια, τις αλείφουμε με το ταχίνι. Τυλίγουμε κάθε ζυμάρι σε ρολό και μετά σε σχήμα σαλιγκαριού. Βάζουμε την άκρη κάθε ρολού κάτω από την πίτα και πιέζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μείγμα ζάχαρη και κανέλα.
  • Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κυπριακές ταχινόπιτες
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.