Σοκολατένια μάφινς με σιρόπι αγαύης

Σοκολατένια μάφινς με σιρόπι αγαύης

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Μερίδες: 12

Υλικά

Συνταγή & φωτογραφία: Αθηνά Πάνου, Sugarbuzz.gr

    110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    20 γρ. κακάο
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    180 γρ. νιφάδες βρώμης
    1 βανίλια σε σκόνη
    30  γρ. ινδοκάρυδο
    2 αυγά
    45 γρ. αραβοσιτέλαιο
    160 γρ. γάλα
    110 γρ. σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC στον αέρα. 

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνονουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε στην άκρη να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στο κρύο μείγμα βουτύρου προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Κατόπιν, βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι.  Ρίχνουμε το μείγμα αυγού στο μπολ και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Στρώνουμε χαρτάκια για μάφινς στις ειδικές θήκες. Ισομοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

https://www.mamapeinao.gr/sokolatenia-mafins-me-siropi-agauis/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.