Η Αθήνα μια από τις 10 πιο φιλικές πόλεις για vegans στον κόσμο

Η Αθήνα μια από τις 10 πιο φιλικές πόλεις για vegans στον κόσμο

Μπορεί κάποτε η λέξη vegan να ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό, όμως σήμερα η αυστηρή χορτοφαγία ή veganism είναι μια τάση με ολοένα και περισσότερους ακολούθους σε όλο τον κόσμο. 

Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και των καλών συνθηκών διαβίωσης των ζώων, συνέβαλε ώστε το veganism να εξελιχθεί  από περιθωριακό κίνημα σε ευρέως αποδεκτή συνήθεια σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο. Και στην Αθήνα, εκτός από τον αριθμό των vegans, έχουν πολλαπλασιαστεό και τα vegan μαγαζιά, ενώ κάποια σούπερ μάρκετ έχουν αποκτήσει ειδικά χορτοφαγικά τμήματα.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Hayes & Jarvis μελέτησε τις καταχωρήσεις του Tripadvisor στις 50 πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις του κόσμου και κατέγραψε εκείνες με το υψηλότερο ποσοστό εστιατορίων φιλικών προς τους vegans. Μέσα στην πρώτη δεκάδα, βρίσκεται και η Αθήνα!

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, έχει κατακτήσει την κορυφή, με 21,1% των εστιατορίων του να ταξινομείται ως είτε vegan ή με επιλογές vegan.

Δεύτερο έρχεται το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη με 20,1% των εστιατορίων του να έχουν vegan προσανατολισμό, ενώ το Άμστερνταμ στην Ολλανδία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,8%.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης (17.2%), μια μόλις θέση μετά τη Νέα Υόρκη. (16.4%) Οι άλλες πόλεις που συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι το Λονδίνο (19%), η Βενετία (18.6%), η Φλωρεντία (18.4%), το Ορλάντο (17.3%) το Γιοχάνεσμπουργκ (15.5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.