Εύκολη πάστα φλόρα

Πάστα φλόρα με μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το γλυκό θα ενθουσιάσει τους πάντες. Δοκιμάστε την πιο ακαταμάχητη συνταγή για πάστα φλόρα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!

Πάστα φλόρα
Print Recipe
5 from 2 votes

Πάστα φλόρα

Συνταγή για πάστα φλόρα με μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το γλυκό θα ενθουσιάσει τους πάντες. Δοκιμάστε την πιο ακαταμάχητη πάστα φλόρα!
Prep Time15 λεπτά
Cook Time55 λεπτά
Total Time1 ώρα 10 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πάστα φλόρα νηστίσιμη
Servings: 8
Calories: 320θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 
4 αυγά
  • 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Instructions

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Είναι έτοιμη όταν τυλιχτεί σε μπάλα γύρω από τον γάντζο.

  • Προαιρετικά καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 25 εκ. και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να κολλήσει καλά στα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη που εξέχει και την κρατάμε για τη διακόσμηση. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη.
  • 
Ανοίγουμε με τον πλάστη την υπόλοιπη ζύμη. Κόβουμε σε ίσου μεγέθους κορδόνια. Πλέκουμε τα κορδόνια οριζόντια και στη συνέχεια κάθετα πάνω στην τάρτα, ακουμπώντας στη μαρμελάδα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού τα κορδόνια της ζύμης.

  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πάστα φλόρα.

Video

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.