Αυγά Μπένεντικτ

Αυγά Μπένεντικτ Συνταγές

Αυγά Μπένεντικτ. Αυτά τα αυγά με διεθνή αναγνώριση είναι υπέροχα όταν η συνταγή εκτελείται κατά γράμμα.

Αυγά Μπένεντικτ Συνταγές
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Αυγά Μπένεντικτ

Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Πιάτο: Ορεκτικά
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξη κλειδί: Αυγά Μπένεντικτ
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 232 θερμίδες

Υλικά


  • 4 φέτες μπέικον
    4 χονδρές φέτες ψωμί
    φρυγανισμένο
    4 αυγά ποσέ

  • Για τη σος Hollandaise:


  • 3 κρόκους αυγού
    1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
    200 γρ. ανάλατο βούτυρο
    σε κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό για 5-6 λεπτά. 
  • Ετοιμάζουμε τη σος Hollandaise: σε μεταλλικό σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό (σαν μπεν μαρί). Ρίχνουμε ένα κυβάκι βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα κυβάκια βούτυρο ανακατεύοντας κάθε φορά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σος να έχει παχύρρευστη υφή. Όσο πιο παχύρρευστη γίνεται, μπορούμε να ρίχνουμε τρία κυβάκια βούτυρο ταυτόχρονα, ανακατεύοντας. Αν ζεσταθεί πολύ το μπολ, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο. Κατόπιν το τοποθετούμε ξανά πάνω στο κατσαρολάκι. Αν η σος είναι πολύ πηχτή, ρίχνουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σερβίρουμε τα ψωμάκια σε πιάτο. Ακουμπάμε από πάνω τα ποσέ αυγά και περιχύνουμε με τη σος. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης: Το καλύτερο banofee

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.