ΑρχικήΆρθραΤέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Τέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Aν είσαι από εκείνους που κάθε καλοκαιρινή μέρα σε βρίσκει να τρως παγωτό, τότε σίγουρα έχεις δει κάποιες από τις συνταγές του Τάσου για υπέροχα σπιτικά παγωτά με ελάχιστα υλικά!

Από την άλλη, πιστεύουμε ότι “μέτρον άριστον” και αυτό σημαίνει ότι τρώμε από όλες τις ομάδες τροφίμων σε ισορροπία! Γι’αυτό και συγκεντρώσαμε μερικές υπέροχες ιδέες για θρεπτικά και ισορροπημένα διατροφικά σνακ που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο ενέργεια. Και μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου μέσα στην εβδομάδα με μία καλή δόση παγωτό bounty του Τάσου!

Ποπ κορν

Έρευνα έχει αποκαλύψει ότι το ποπ κορν περιέχει πολυφαινόλες, ωφέλιμα αντιοξειδωτικά, σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι ένα σνακ που χαρίζει στον οργανισμό πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μία μερίδα από 3 κούπες απλού ποπ κορν περιέχει 100 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και σχεδόν 3 γραμμάρια πρωτεΐνη. Σε αυτή την παραλλαγή, το ποπ κορν εμπλουτίζεται με αλατισμένη καραμέλα για τις ημέρες που θέλεις να κάνεις movie night ή απλώς μια διατροφική ατασθαλία!

Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί αποτελούν μία άριστη διατροφική επιλογή διότι είναι γεμάτοι βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλλά και καλά λιπαρά που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Στις μπάρες δημητριακών, οι ξηροί καρποί χαρίζουν τραγανή υφή και μία επιπλέον δόση πρωτεΐνης απαραίτητη για να μας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

Οι παγωμένες μπάρες γιαουρτιού συνδυάουν γεύση, δροσιά και υψηλή διατροφική αξία. Βασικό συστατικό της συνταγής είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά, για αυτό και αποτελεί εξαιρετική τροφή για μικρούς και μεγάλους. Η γλυκόξινη γεύση της συνταγής εμπλουτίζεται με μέλι και φρούτα εποχής!

“Παγωτό” μπανάνα

Η υγιεινή εναλλακτική του παγωτού χρειάζεται μόνο μερικές παγωμένες μπανάνες οι οποίες πολτοποιούνται στο μούλτι και δίνουν υπέροχη υφή. Θυμίζει το κλασικό παγωτό χωρίς τις θερμίδες! Μπορείτε να προσθέσετε κακάο για να δώσετε σοκολατένια γεύση που θα απογειώσει το παγωμένο αυτό γλύκισμα!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καλτσόνε με σπανάκι

Συνταγή για καλτσόνε με σπανάκι και κουκουνάρι!

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα.

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Συνταγή για δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι και καρύδια!

Περισσότερα άρθρα

Πασχαλινό, τέλειο κοκορέτσι στη σούβλα

5 μυστικά για πετυχημένο και καλοψημένο κοκορέτσι, τον τέλειο πασχαλινό κρεατομεζέ!

5 υπέροχα κέικ που μοσχοβολάνε μαμά!

Επιλέξαμε 5 αγαπημένες συνταγές για κέικ που θα γεμίσουν την κουζίνα άρωμα μαμάς!

6 βήματα για να συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι

Πώς θα συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι ώστε να καίει λιγότερο και να μη χαλάσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ