Αυτά είναι τα 5 καλύτερα ουίσκι στον κόσμο

“H Βίβλος του ουίσκι” του δημοσιογράφου Jim Murray είναι η πλέον ενημερωμένη και αναγνωρισμένη λίστα αξιολόγησης του εν λόγω ποτού. Δημοσιεύεται ετησίως σε μορφή βιβλίου, αξιολογώντας ουίσκι από όλον τον κόσμο. Για πρώτη φορά, την κορυφή της λίστας κατακτά ουίσκι από την Ιαπωνία. 

Το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013, το νούμερο 1 ουίσκι στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα, ωριμάζει για 12-15 χρόνια σε βαρέλια από τσέρι Oloroso, δημιουργώντας γεμάτο σώμα και ένα μοναδικό χρώμα, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν μονάχα 16.000 φιάλες. Ο Murray το χαρακτήρισε “ιδιοφυές” και προσέθεσε ότι οι Σκωτσέζοι πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν αυτήν την αξιολόγηση.

 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το William Larue Weller και την τρίτη θέση το Sazerac Rye 18 Year Old, και τα δύο αμερικανικά.

Στα δώδεκα χρόνια που εκδίδεται το βιβλίο του Murray, αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποια άλλη χώρα κατορθώνει να ξεπεράσει σε ποιότητα τη Σκωτία. Τo αξιοπερίεργο της λίστας είναι ότι κανένα σκωτσέζικο ουίσκι δεν έφτασε στην τελική πεντάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.