Σαλάτα με ρόκα και βινεγκρέτ

Σαλάτα με ρόκα και βινεγκρέτ
Υλικά

  • 6 φλιτζ. ρόκα
    ένα μέτριο μήλο

    Για τη βινεγκρέτ μελιού:


    60 ml ξύδι βαλσάμικο
    120 ml ελαιόλαδο
    20 γρ. μέλι
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, κρατώντας τα φυλλαράκια και πετώντας τα κοτσανάκια. Κόβουμε το μήλο σε μικρά καρέ.

  2. Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε το μέλι και το βαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στη βινεγκρέτ λίγο αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  3. Σε πιάτο σερβίρουμε πρώτα τα φύλλα ρόκας και στη συνέχεια το μήλο. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.