Ο Τάσος Αντωνίου σου δείχνει πώς να φτιάχνεις την αυθεντική καρμπονάρα! Πλούσια κρεμώδης σάλτσα με αυγό, σπαγγέτι al dente, τραγανό μπέικον είναι μερικά από τα μυστικά που χρειάζεσαι για την τέλεια και κλασική καρμπονάρα!
Εκτύπωση
Αυθεντική καρμπονάρα
Αυθεντική καρμπονάρα με αυγό από τον Τάσο Αντωνίου. Κλασική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό και εύκολη, γρήγορη και κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 50 γρ. πεκορίνο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente.
- Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά για να σχηματιστεί η σάλτσα. Μεταφέρουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι.
- Σε μπολ χτυπάμε το αυγό με το τυρί πεκορίνο. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ανακινώντας το σκεύος ζωηρά. Τρίβουμε επιπλέον πεκορίνο στην καρμπονάρα μας.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και την απολαμβάνουμε ζεστή.
Βίντεο συνταγής
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας
τελειο βιντεο τελεια συνταγη – ευχαριστουμε
Τάσο είσαι κορυφη! Την καναμε και παθαμε. Δεν πιστευαμε οτι γινεται τοσο καλη με το αυγο…
Τέλεια …????θέλω να φτιάξεις και με θαλασσινά