Αυθεντική καρμπονάρα

Ο Τάσος Αντωνίου σου δείχνει πώς να φτιάχνεις την αυθεντική καρμπονάρα! Πλούσια κρεμώδης σάλτσα με αυγό, σπαγγέτι al dente, τραγανό μπέικον είναι μερικά από τα μυστικά που χρειάζεσαι για την τέλεια και κλασική καρμπονάρα!

Καρμπονάρα
Print

Αυθεντική καρμπονάρα

Αυθεντική καρμπονάρα με αυγό από τον Τάσο Αντωνίου. Κλασική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό και εύκολη, γρήγορη και κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ιταλική
Keyword Αυθεντική καρμπονάρα
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 10 λεπτά
Total Time 15 λεπτά
Servings 4
Calories 250θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente.
  • Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά για να σχηματιστεί η σάλτσα. Μεταφέρουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι.
  • Σε μπολ χτυπάμε το αυγό με το τυρί πεκορίνο. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ανακινώντας το σκεύος ζωηρά. Τρίβουμε επιπλέον πεκορίνο στην καρμπονάρα μας.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και την απολαμβάνουμε ζεστή.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

3 Σχόλια
  1. Τάσο είσαι κορυφη! Την καναμε και παθαμε. Δεν πιστευαμε οτι γινεται τοσο καλη με το αυγο…

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή