Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι προσθέτοντας μπαχαρικά στο φαγητό σου μπορεί να το γεμίζεις και με έντομα;
Σύμφωνα με τη Huffington Post, δεν είναι ασυνήθιστο να βρoύμε μια αποικία παρασίτων σε μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και η σκόνη τσίλι. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί μπορούν ακόμη να δημιουργηθούν σε μπαχαρικά όπως κουρκουμά, κόλιανδρο, κύμινο, μάραθο και ξηρό τζίντζερ. Μερικά από αυτά τα ζιζάνια έχουν το μέγεθος του σπόρου σουσαμιού, ενώ δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε και μικρά σκουλίκια (πρόνυμφες), σύμφωνα με το δημοσίευμα της Huffington Post.
Διαβάστε ακόμα:
Γιατί όμως αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί βρίσκουν καταφύγιο στα μπαχαρικά μας; «Γιατί τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες», δήλωσε στη Huffington Post ο εντομολόγος, Jody M. Green. «Τα παράσιτα αγαπούν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται από τις αποξηραμένες γλυκές πιπεριές, το τσίλι, το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα και το καγιέν. Η οικογένεια πιπεριών φαίνεται να περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής τους», ανέφερε.
Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να απαλλαγείς από όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα, βεβαιώσου ότι η συσκευασία του προϊόντος που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ είναι ερμητικά κλειστή, όπως συμβουλεύει ο Dr. Green. Μόλις πας στο σπίτι βάλε όλα τα μπαχαρικά στην κατάψυξη για 4 μέρες, πριν τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου.
interesting