ΑρχικήΆρθραΟ απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι προσθέτοντας μπαχαρικά στο φαγητό σου μπορεί να το γεμίζεις και με έντομα;

Σύμφωνα με τη Huffington Post, δεν είναι ασυνήθιστο να βρoύμε μια αποικία παρασίτων σε μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και η σκόνη τσίλι. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί μπορούν ακόμη να δημιουργηθούν σε μπαχαρικά όπως κουρκουμά, κόλιανδρο, κύμινο, μάραθο και ξηρό τζίντζερ. Μερικά από αυτά τα ζιζάνια έχουν το μέγεθος του σπόρου σουσαμιού, ενώ δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε και μικρά σκουλίκια (πρόνυμφες), σύμφωνα με το δημοσίευμα της Huffington Post. 

Διαβάστε ακόμα:

9 μπαχαρικά που κάνουν καλό στην υγεία σου

Γιατί όμως αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί βρίσκουν καταφύγιο στα μπαχαρικά μας; «Γιατί τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες», δήλωσε στη Huffington Post ο εντομολόγος, Jody M. Green. «Τα παράσιτα αγαπούν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται από τις αποξηραμένες γλυκές πιπεριές, το τσίλι, το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα και το καγιέν. Η οικογένεια πιπεριών φαίνεται να περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής τους», ανέφερε.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να απαλλαγείς από όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα, βεβαιώσου ότι η συσκευασία του προϊόντος που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ είναι ερμητικά κλειστή, όπως συμβουλεύει ο Dr. Green. Μόλις πας στο σπίτι βάλε όλα τα μπαχαρικά στην κατάψυξη για 4 μέρες, πριν τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού

Υπέροχη συνταγή για τσιζκέικ σοκολατένιο. Με μόνο 3 υλικά φτιάχνεις το πιο εύκολο και υπέροχο γλυκό!

Blue Lagoon

Συνταγή για εξωτικό Blue Lagoon!

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Υπέροχος κορμός από σοκολάτα με ταχίνι και μέλι. Το πιο ακαταμάχητο γλυκό σε μια πρωτότυπη εκδοχή, έτοιμο σε 15 λεπτά.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ