Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs

Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs! Αγαπημένο πρωινό.

Εκτύπωση
5 from 1 vote

Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs

Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα5 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs
Servings: 4
Θερμίδες: 120 θερμίδες

Υλικά


  • 8 αυγά
    ελαφρώς χτυπημένα
    1/3 φλιτζ. light κρέμα γάλακτος 
    25 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ, ρίχνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά σπρώχνοντας τα έτοιμα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλα τα αυγά. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.

Σημειώσεις

Για πιο ελαφριά εκδοχή της συνταγής, αντικαθιστούμε τα 4 ολόκληρα αυγά με  4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.