Βελουτέ πράσου

Βελουτέ πράσου συνταγή

Βελουτέ πράσου. Μια από τις ωραιότερες και νοστιμότερες σούπες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Βελουτέ πράσου συνταγή
Εκτύπωση

Βελουτέ πράσου

Πιάτο Σούπες
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Βελουτέ πράσου
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 435θερμίδες

Υλικά


  • 5 μεγάλα πράσα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες. Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα. Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  • Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή