Βελουτέ πράσου

Βελουτέ πράσου

Βελουτέ πράσου. Μια από τις ωραιότερες και νοστιμότερες σούπες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Βελουτέ πράσου

Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Βελουτέ πράσου
Servings: 4
Θερμίδες: 435 θερμίδες

Υλικά


  • 5 μεγάλα πράσα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες. Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα. Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  • Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.