ΑρχικήΆρθραΓάλα από δημητριακά, η νέα hot τάση από τη Νέα Υόρκη

Γάλα από δημητριακά, η νέα hot τάση από τη Νέα Υόρκη

Από την Άννα Ευθυμίου,

Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ αλλά και η πόλη που δεν χορταίνει ποτέ. Εκεί δημιουργούνται μερικές από τις πιο hot τάσεις στο φαγητό και το ποτό και εμείς, όπως πάντα, παρακαλουθούμε στενά ό,τι τελευταίο δημιουργείται.

Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια νοητή βόλτα στο πιο trendy εστιατόριο της Νέα Υόρκης, που δεν είναι άλλο από το Momofuku. Εκεί, τα τελευταία δέκα χρόνια, ο διάσημος σεφ  και εμπνευστής του concept David Chang (Αμερικανός με κορεάτικες ρίζες) δημιουργεί γεύσεις και συνταγές της λεγόμενης νέας αμερικανικής κουζίνας που σίγουρα συζητιούνται πολύ. Υπάρχουν τρία διαφορετικά εστιατόρια Momofuku στο Μανχάταν αλλά και ένα ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο, το Momofuku Milk Bar. Η pastry chef Christina Tosi δίνει εδώ πραγματικό ρεσιτάλ και φτιάχνει γλυκά, ίσως όχι τόσο φινετσάτα όσο τα μακαρόν του Pierre Hermé ή τα εκλαίρ του Christophe Adam, αλλά σίγουρα λαχταριστά και άκρως αμερικάνικα. 

Η pastry chef του Momofuku Milk Bar, Christina Tosi, εμπνεύστρια του διάσημου cereal milk

Ένα όμως είναι το απόλυτο hit της, η συνταγή που ξεχώρισε  τη δημιουργό στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας: το cereal milk (ελληνιστί, γάλα δημητριακών). Πρόκειται για γάλα εμποτισμένο με τη γεύση των αγαπημένων δημητριακών της Tosi. Με αυτό φτιάχνονται τα διάσημα γλυκά του Momofuku Milk Bar, όπως το παγωτό, η πανακότα και οι γλυκιές πίτες. Σας φαίνεται υπερβολικά “αμερικανιά”; Ε, λοιπόν, φτιάξτε τη συνταγή για γάλα δημητριακών, πιείτε το για πρωινό και θα καταλάβετε γιατί δημιουργούνται ουρές για αυτό το γάλα και τα απίθανα γλυκά που φτιάχνουν οι δαίμονες του Momofuku με αυτό!

Μερικά από τα γλυκά του Momofuku Milk Bar που φτιάχνονται με γάλα δημητριακών

Γάλα δημητριακών (cereal milk)

Υλικά

  • 100 γρ. δημητριακά (γλυκά πάντα, έτσι;)
  • 825 γρ. κρύο γάλα (εννοείται με πλήρη λιπαρά!)
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη (προτιμούμε πολύ ψιλή ζάχαρη)
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150oC. Απλώνουμε τα δημητριακά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Βάζουμε τα κρύα πλέον δημητριακά σε μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά. Αφήνουμε τα δημητριακά να μουλιάσουν για 20 λεπτά εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα με ψιλή σίτα, αφήνοντας το γάλα να πέσει σε ένα μεγάλο μπολ. Στην αρχή το γάλα θα πέφτει εύκολα αλλά προς το τέλος θα δυσκολευτούμε, επομένως ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το γάλα με τα δημητριακά ώστε να πέσει όλο στο μπολ. Δεν πιέζουμε πολύ όμως για να μην περάσουν από τη σίτα κομμάτια δημητριακών. Προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Διατηρούμε το γάλα σε κανάτα στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Η συνταγή αποτελεί μέρος του βιβλίου Momofuku Milk Bar της Christina Tosi. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελιτίνια

Συνταγή για μελιτίνια κυκλαδίτικα!

Pad thai (ταϊλανδέζικα noodles)

To pad thai φτιάχνεται με noodles ρυζιού και θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας.

Ginger lavender swizzle

Ginger lavender swizzle από τον mixologist Mario Basso!

Περισσότερα άρθρα

7 συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Πεντανόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές που θα λατρέψεις!

8 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα βουτύρου, εύκολα γρήγορα, απλά και πετυχημένα!

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αυγά

Τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αυγά από τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ