
Cheeseburger με τυρί Provolone
Αξεπέραστο cheeseburger με τυρί Provolone από τoν Τάσο Αντωνίου! Κανείς δεν λέει όχι σε αυτό το πεντανόστιμο burger με ζουμερό μπιφτέκι και λιωμένο τυρί!
Μερίδες 4
Θερμίδες 523θερμίδες
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- λίγο παγωμένο νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 4 λεπτές φέτες τυρί Provolone
- 4 ψωμάκια για hamburger
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά. Κατόπιν τον αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
- Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σχηματίζουμε 4 μπιφτέκια περίπου με πάχος περίπου 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και όχι μέσα στο μείγμα. Τα τοποθετούμε στο γκριλ και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όσο λιγότερο τα ψήσουμε, τόσο πιο ζουμερά θα είναι. Μόλις είναι έτοιμα τα μπιφτέκια βάζουμε από πάνω μια φέτα τυρί Provolone για να λιώσει.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την ντομάτα και την πράσινη σαλάτα.
Πολύ δυνατο μπεργκερ. Μπραβο δεν το ειχα σκεφτει αν και φτιαχνω μπεργκερ σε ενα μικρο μαγαζι στην Γερμανια με μεγαλη επιτυχια. Να εισαι καλα Τασο κ ομαδα MamaPeinao