Οι σεφ γίνονται γραμματόσημα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τελικά οι σεφ είναι τα λατρεμένα πρόσωπα μιας ολόκληρης γενιάς παγκοσμίως. Αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ταινιών, για τη συγγραφή βιβλίων ακόμα και λογοτεχνικών, γίνονται τα τιμώμενα πρόσωπα σε διάφορες εκθέσεις και μουσεία και πρόσφατα γίνονται και γραμματόσημα. Το ταχυδρομείο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αποφάσισε να τιμήσει 5 Αμερικανούς σεφ που επηρέασαν κατά πολύ τις γαστριμαργικές συνήθειες και προτιμήσεις των κατοίκων της χώρας και να τους κάνει γραμματόσημα.

Οι τιμώμενοι σεφ είναι οι James Beard, Joyce Chen, Edna Lewis, Felipe Rojas-Lombardi και φυσικά η Julia Child κι επιλέχθηκα με βάση το έργο τους και τον αντίκτυπο που είχε σε βάθος χρόνου. Ο καλλιτέχνης που επιλέχθηκε για να τα φιλοτεχνήσει είναι ο Jason Seiler, ο οποίος και προσπάθησε τα γραμματόσημα με τους διάσημους σεφ να είνα αρκετά ρεαλιστκά και να θυμίζουν πορτρέτα σε καμβά. Από τα πέντε μόνο το ένα, εκείνο που απεικονίζει τον James Beard έχει αποκαλυφθεί στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα γίνουν γνωστά μέσω των social media την ημέρα της κυκλοφορίας τους που έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένα σειρά γραμματοσήμων είναι συλλεκτική και δεν θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά ανά 20.

Η ενέργεια αυτή πραγματικά αποκαλύπτει το πόσο σημαντικό ήταν το έργο των συγκεκριμένων σεφ και μας έβαλε σε σκέψεις για το ποιοι σεφ θα επιλέγονταν από το Ελληνικό Ταχυδρομείο σε μια αντίστοιχη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.