ΑρχικήΆρθραΟι σεφ γίνονται γραμματόσημα

Οι σεφ γίνονται γραμματόσημα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τελικά οι σεφ είναι τα λατρεμένα πρόσωπα μιας ολόκληρης γενιάς παγκοσμίως. Αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ταινιών, για τη συγγραφή βιβλίων ακόμα και λογοτεχνικών, γίνονται τα τιμώμενα πρόσωπα σε διάφορες εκθέσεις και μουσεία και πρόσφατα γίνονται και γραμματόσημα. Το ταχυδρομείο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αποφάσισε να τιμήσει 5 Αμερικανούς σεφ που επηρέασαν κατά πολύ τις γαστριμαργικές συνήθειες και προτιμήσεις των κατοίκων της χώρας και να τους κάνει γραμματόσημα.

Οι τιμώμενοι σεφ είναι οι James Beard, Joyce Chen, Edna Lewis, Felipe Rojas-Lombardi και φυσικά η Julia Child κι επιλέχθηκα με βάση το έργο τους και τον αντίκτυπο που είχε σε βάθος χρόνου. Ο καλλιτέχνης που επιλέχθηκε για να τα φιλοτεχνήσει είναι ο Jason Seiler, ο οποίος και προσπάθησε τα γραμματόσημα με τους διάσημους σεφ να είνα αρκετά ρεαλιστκά και να θυμίζουν πορτρέτα σε καμβά. Από τα πέντε μόνο το ένα, εκείνο που απεικονίζει τον James Beard έχει αποκαλυφθεί στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα γίνουν γνωστά μέσω των social media την ημέρα της κυκλοφορίας τους που έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένα σειρά γραμματοσήμων είναι συλλεκτική και δεν θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά ανά 20.

Η ενέργεια αυτή πραγματικά αποκαλύπτει το πόσο σημαντικό ήταν το έργο των συγκεκριμένων σεφ και μας έβαλε σε σκέψεις για το ποιοι σεφ θα επιλέγονταν από το Ελληνικό Ταχυδρομείο σε μια αντίστοιχη προσπάθεια.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φοβερή πρασοσελινόριζα

Πρασοσελινόριζα στο φούρνο με κρούστα!

Καταΐφι με παγωτό

Απίθανο καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης!

Τυρόπιτα Ρούμελης

Παραδοσιακή τυρόπιτα Ρούμελης!

Περισσότερα άρθρα

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ