ΑρχικήΆρθραCronuts η νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Cronuts η νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Αφήστε κάτω τα γλάσα και τις ζαχαρόπαστες. Όπως και τα μακαρόν. Ήρθε η ώρα να λάμψουν τα cronuts! Και αν το όνομά τους ακούγεται παράξενο, δεν είναι καθόλου. Τα cronuts είναι ένα νέο γλυκό που βασίζεται στο συνδυασμό μεταξύ donuts και κρουασάν, και για το οποίο έχει πάθει φρενίτιδα κάθε Νεοϋορκέζος που σέβεται τον εαυτό του.

Όχι, δεν έχετε χάσει κάποιο επεισόδιο από τον χώρο της ζαχαροπλαστικής, αφού τα εν λόγω γλυκάκια δημιουργήθηκαν μόλις πριν λίγες εβδομάδες από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη Dominique Ansel στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο του στη Νέα Υόρκη. Αποτέλεσμα αυτού του πειράματος; Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα, τα cronuts γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη ώρα λειτουργίας του καταστήματος! Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αγανακτισμένοι πελάτες που απαιτούν από τον σεφ και ιδιοκτήτη να φτιάχνει περισσότερη ποσότητα από τα 200 cronuts που διατίθενται καθημερινά στο κατάστημα στο Soho.

Ποια είναι, όμως, η συνταγή της επιτυχίας του cronut η οποία έχει μάλιστα κινήσει το ενδιαφέρον ζαχαροπλαστών από το Λος Άντζελες μέχρι το Χονγκ Κονγκ και τη Μελβούρνη; Πρακτικά, πρόκειται για μισό donut και μισό κρουασάν. Αποτελείται από λεπτές στρώσεις αφράτης ζύμης κρουασάν που τηγανίζονται, στη συνέχεια «βουτάει» σε ζάχαρη τριαντάφυλλου και τέλος έχει γέμιση γκανάς από βανίλια Ταϊτής. Η γευστική πανδαισία ολοκληρώνεται με γλάσο αρωματισμένο με τριαντάφυλλο και κρυσταlλοποιημένα ροδοπέταλα ως γαρνιτούρα.

Κι αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να σας εντυπωσιάσουν, ο σεφ τονίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο το να τηγανίσουμε απλώς τη ζύμη για κρουασάν. Κάθε άλλο, αφού ο ίδιος δοκίμασε δέκα διαφορετικές συνταγές μέχρι να βρει τη χρυσή τομή για το φαντασμαγορικό γλυκό, ενώ η ζύμη κρουασάν όπως και η αρωματική ζάχαρη και η γκανάς φτιάχνονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου.

Αν λοιπόν βρεθείτε στο Soho της Νέας Υόρκης, περάστε για πρωινό στο Dominique Ansel Bakery και δοκιμάστε το περίφημο cronut – μόνο να θυμηθείτε να το κόψετε με οδοντωτό μαχαίρι για να μην χαλάσουν οι στρώσεις της σφολιάτας και φυσικά να το απολαύσετε εκείνη τη στιγμή αφού έχει μόλις 6 ώρες ζωής από την ώρα παρασκευής του.

Δεν ξέρουμε αν είναι όντως το νέο cupcake, όπως πολλοί έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν, σίγουρα πάντως πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τάση που με μεγάλη μας χαρά θα δοκιμάζαμε!

Βρείτε τη συνταγή για cronuts εδώ.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο

Συνταγή για κορμό με μους σοκολάτας και γέμιση από βατόμουρο του Φραντζέσκου Σώζου!

Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Συνταγή για τέλειο γλυκό με black forest σε ποτηράκια. Ιδανικό για κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Πίτσα με πεπερόνι

Πεντανόστιμη και πικάντικη πίτσα με πεπερόνι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εξαιρειτκή συνταγή για πίτσα, ειδικά για τους λάτρεις των αλλαντικών καυτερών γεύσεων!

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

5 έξυπνες συμβουλές για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας από την Marie Kondo

5 ιδέες για να δώσετε "σπινθήρες χαράς" στην κουζίνα σας σύμφωνα με την γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ