ΑρχικήΆρθραCronuts η νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Cronuts η νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Αφήστε κάτω τα γλάσα και τις ζαχαρόπαστες. Όπως και τα μακαρόν. Ήρθε η ώρα να λάμψουν τα cronuts! Και αν το όνομά τους ακούγεται παράξενο, δεν είναι καθόλου. Τα cronuts είναι ένα νέο γλυκό που βασίζεται στο συνδυασμό μεταξύ donuts και κρουασάν, και για το οποίο έχει πάθει φρενίτιδα κάθε Νεοϋορκέζος που σέβεται τον εαυτό του.

Όχι, δεν έχετε χάσει κάποιο επεισόδιο από τον χώρο της ζαχαροπλαστικής, αφού τα εν λόγω γλυκάκια δημιουργήθηκαν μόλις πριν λίγες εβδομάδες από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη Dominique Ansel στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο του στη Νέα Υόρκη. Αποτέλεσμα αυτού του πειράματος; Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα, τα cronuts γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη ώρα λειτουργίας του καταστήματος! Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αγανακτισμένοι πελάτες που απαιτούν από τον σεφ και ιδιοκτήτη να φτιάχνει περισσότερη ποσότητα από τα 200 cronuts που διατίθενται καθημερινά στο κατάστημα στο Soho.

Ποια είναι, όμως, η συνταγή της επιτυχίας του cronut η οποία έχει μάλιστα κινήσει το ενδιαφέρον ζαχαροπλαστών από το Λος Άντζελες μέχρι το Χονγκ Κονγκ και τη Μελβούρνη; Πρακτικά, πρόκειται για μισό donut και μισό κρουασάν. Αποτελείται από λεπτές στρώσεις αφράτης ζύμης κρουασάν που τηγανίζονται, στη συνέχεια «βουτάει» σε ζάχαρη τριαντάφυλλου και τέλος έχει γέμιση γκανάς από βανίλια Ταϊτής. Η γευστική πανδαισία ολοκληρώνεται με γλάσο αρωματισμένο με τριαντάφυλλο και κρυσταlλοποιημένα ροδοπέταλα ως γαρνιτούρα.

Κι αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να σας εντυπωσιάσουν, ο σεφ τονίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο το να τηγανίσουμε απλώς τη ζύμη για κρουασάν. Κάθε άλλο, αφού ο ίδιος δοκίμασε δέκα διαφορετικές συνταγές μέχρι να βρει τη χρυσή τομή για το φαντασμαγορικό γλυκό, ενώ η ζύμη κρουασάν όπως και η αρωματική ζάχαρη και η γκανάς φτιάχνονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου.

Αν λοιπόν βρεθείτε στο Soho της Νέας Υόρκης, περάστε για πρωινό στο Dominique Ansel Bakery και δοκιμάστε το περίφημο cronut – μόνο να θυμηθείτε να το κόψετε με οδοντωτό μαχαίρι για να μην χαλάσουν οι στρώσεις της σφολιάτας και φυσικά να το απολαύσετε εκείνη τη στιγμή αφού έχει μόλις 6 ώρες ζωής από την ώρα παρασκευής του.

Δεν ξέρουμε αν είναι όντως το νέο cupcake, όπως πολλοί έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν, σίγουρα πάντως πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τάση που με μεγάλη μας χαρά θα δοκιμάζαμε!

Βρείτε τη συνταγή για cronuts εδώ.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σταφιδόψωμο με πορτοκάλι

Χορταστικό και νόστιμο σταφιδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα υπέροχο σταφιδόψωμο με άρωμα πορτοκάλι, αφράτο και σπιτικό, με απλά βήματα.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά και να μοσχομυρίσει το σπίτι γλυκό χαλβά!

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Περισσότερα άρθρα

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Η φετινή βασιλόπιτα θα είναι η ομορφότερη χάρη σε αυτά τα μικρά μυστικά διακόσμησης!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ