Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Μακαρονόπιτα
Εκτύπωση
5 from 3 votes

Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μακαρονόπιτα
Servings: 5
Θερμίδες: 334 θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. Παστίτσιο Νο 2 MISKO
  • 5 λίτρα νερό
  • 35 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζουμε καλά.
  • Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τη μακαρονόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Βίντεο

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. Πολύ ωραία συνταγή! Και το βίντεο πολύ ωραίο. Κάνε και άλλες συνταγές με μακαρόνια Μισκο. Ευχαριστούμε.

  2. Φοβερή συνταγή! Την έκανα και είναι άψογη. Προσοχή λίγο στο πως στα στρώνεις για να βγουν άψογα μετά και να κερδίσεις τις εντυπώσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.