Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Μακαρονόπιτα
Print

Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Μακαρονόπιτα
Prep Time 15 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 55 λεπτά
Servings 5
Calories 334θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. Παστίτσιο Νο 2 MISKO
  • 5 λίτρα νερό
  • 35 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζουμε καλά.
  • Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τη μακαρονόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. Πολύ ωραία συνταγή! Και το βίντεο πολύ ωραίο. Κάνε και άλλες συνταγές με μακαρόνια Μισκο. Ευχαριστούμε.

  2. Φοβερή συνταγή! Την έκανα και είναι άψογη. Προσοχή λίγο στο πως στα στρώνεις για να βγουν άψογα μετά και να κερδίσεις τις εντυπώσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή