ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές τηγανίτες με πράσα

Αλμυρές τηγανίτες με πράσα

Εκτύπωση

Αλμυρές τηγανίτες με πράσα

Αλμυρές τηγανίτες με πράσα, ευκολη και νοστιμη συνταγη που θα λατρεψουν ολοι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Αλμυρές τηγανίτες με πράσα
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά


  • 2 πράσα
    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    αλάτι και πιπέρι
    κύμινο
    2 αβγά
    1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

  • Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • 250 γρ. γιαούρτι απλό
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σούπας χυμός λεμονιού
  • φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα μουλιάζουμε σε βραστό νερό για 4 – 5 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βγάζουμε τα πράσα από το νερό και τα στραγγίζουμε, αφήνοντάς τα 5 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια και τα βουτάμε στο μείγμα μας.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε με μια κουτάλα μια κουταλιά από το μείγμα μας. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε μια σπάτουλα αναποδογυρίζουµε την τηγανίτα ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τηγανίτες μας.
  • Για το ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να κρυώσει καλά και να δέσει. Σερβίρουμε με τις τηγανίτες μας.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο

Συνταγή για κορμό με μους σοκολάτας και γέμιση από βατόμουρο του Φραντζέσκου Σώζου!

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα σπιτικό κέικ σοκολάτα που σερβίρουμε ως γενέθλια τούρτα. Ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σας!

Χωριάτικη πίτα με πουρέ

Η χωριάτικη πίτα με πουρέ ή πίτα του βοσκού είναι μια τυπική βρετανική συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες ή τα γιορτινά τραπέζια. Φτιάξτε κι εσείς αυτή την εύκολη πίτα του βοσκού με κιμά, αρακά και πουρέ πατάτας! 

Περισσότερα άρθρα

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε

Φτιάξτε εύκολα γλυκά με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα!

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ