Αλμυρές τηγανίτες με πράσα

Αλμυρές τηγανίτες με πράσα

Υλικά


2 πράσα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
κύμινο
2 αβγά
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Για το ντιπ γιαουρτιού:

250 γρ. γιαούρτι απλό
ξύσμα λεμονιού
2 κ.σούπας χυμός λεμονιού
φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα μουλιάζουμε σε βραστό νερό για 4 - 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τα πράσα από το νερό και τα στραγγίζουμε, αφήνοντάς τα 5 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια και τα βουτάμε στο μείγμα μας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε με μια κουτάλα μια κουταλιά από το μείγμα μας. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε μια σπάτουλα αναποδογυρίζουµε την τηγανίτα ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τηγανίτες μας.

Για το ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να κρυώσει καλά και να δέσει. Σερβίρουμε με τις τηγανίτες μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.