ΑρχικήΆρθραΑυτός ο καλλιτέχνης σκαλίζει κάθε μέρα ένα ξύλινο κουτάλι

Αυτός ο καλλιτέχνης σκαλίζει κάθε μέρα ένα ξύλινο κουτάλι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το έτος 2014-2015 για τον Stian Korntved Ruud θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δικαιωματικά ως το έτος του κουταλιού. Ο Νορβηγός σχεδιαστής αποφάσισε να φτιάχνει κάθε μέρα και ένα διαφορετικό σε σχήμα και μέγεθος ξύλινο κουτάλι, απαραίτητο εργαλείο για τη μαγειρική. Έτσι, ονόμασε το project The Daily Spoon δηλαδή Το Καθημερινό Κουτάλι. Δημιουργώντας κάθε μέρα από την αρχή ένα χειροποίητο ξύλινο κουτάλι για έναν ολόκληρο χρόνο, ο σχεδιαστής θέλει να διαπιστώσει πώς μπορεί να συνδυαστούν αρμονικά και με επιτυχία η αισθητική και η λειτουργικότητα έχοντας ως παράδειγμα ένα κοινότυπο και καθημερινό οικιακό σκεύος.

Ο Ruud έχει ήδη σχεδιάσει πάνω από 250 κουτάλια χρησιμοποιώντας σχεδόν 20 διαφορετικά είδη ξύλου, αποδεικνύοντας ότι και τα πιο απλά και καθημερινά οικιακά σκεύη μπορούν να μεταμορφωθούν και να αποκτήσουν πολλές μορφές υψηλής αισθητικής και βέβαια μια καλλιτεχνική διάσταση. Ο σχεδιαστής ευελπιστεί να έκθεσει και τα 365 κουτάλια που θα δημιουργήσει σε μια γκαλερί και στη συνέχεια να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο και θα περιγράφεται η όλη ιδέα και διαδικασία από την αρχή της σύλληψής της έως και την ολοκληρωμένη παρουσίασή της. Για να παρακολουθήσετε ως το τέλος τις ποικίλες μορφές και μεταμορφώσεις του κουταλιού, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το εγχείρημα μέσω του λογαριασμού που διαθέτει ο σχεδιαστής για αυτόν τον σκοπό στο Instagram/stkoru.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ

Συνταγή για μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ !

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Συνταγή για γιαούρτι με ψημένα σύκα και καρύδια!

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό και ανάλαφρο γεύμα με κοτόπουλο, σάλτσα από μπαλσάμικο και τρυφερά λαχανικά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Κορονοϊός: tips για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά

Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά και συμβουλές για να συνυπάρξουν αρμονικά γονείς και παιδιά στην περίοδο του κορονοϊού.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ