ΑρχικήΆρθραΔείπνο πολλών αστέρων on air από την Air France!

Δείπνο πολλών αστέρων on air από την Air France!

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι επιβάτες της Air France θα μπορούν να απολαμβάνουν νέα πιάτα που υπογράφονται από τον Régis Marcon στην κατηγορία θέσης La Première class και από τον Guy Martin στην Business class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι.  

Με στόχο να συνεχίσει να εκπλήσσει τους επιβάτες της Air France στην La Première με την εφευρετική gourmet κουζίνα του, ο βραβευμένος με τρια αστέρια Michelin Régis Marcon υπογράφει δύο νέα ορεκτικά και επτά κυρίως πιάτα για τους επόμενους τρεις μήνες. Πρόκειται για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες φτιαγμένες με τα καλύτερα γαλλικά προϊόντα. Επιλέγοντας τον τριάστερο αυτό σεφ, η Air France θέλει να προβάλει ακόμη περισσότερο το ρόλο της ως πρεσβευτή της φίνας γαλλικής κουζίνας διεθνώς. Ο Régis Marcon προσφέρει στους πελάτες της La Première designer suites αυθεντική κουζίνα, ενισχυμένη με προϊόντα της εποχής. 

Δύο νέα ορεκτικά 

  • Τερίνα κοτόπουλου, τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο
  • Τερίνα πάπιας και άγριων μανιταριών τον Νοέμβριο  

Επτά νέα ζεστά κυρίως πιάτα 

Τον Οκτώβριο:

  • Μοσχάρι με μανιτάρια μορχέλλες και gratin πατάτας 
  • Χτένια, ψητός αστακός και λαχανικά julienne 

Τον Νοέμβριο:

  • Φιλέτο χριστόψαρου σε λευκή σάλτσα με λουίζα, κανθαρέλλες και σπανάκι  
  • Μοσχαρίσιο κότσι
  • Κοτόπουλο με μαύρες μορχέλλες

Τον Δεκέμβριο:

  • Μπουγιαμπέσα με γατόψαρο και γαρίδες
  • Πάπια  pâté en croûte

Στην Business Class, με στόχο να εκπλήξει τους επιβάτες και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το ρόλο της ως πρεσβευτή της γαλλικής κουζίνας, η Air France εμπιστεύεται το μενού της για τους επόμενους τρεις μήνες στον Guy Martin, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin. Με αναχώρηση από το Παρίσι και κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και ορισμένων μεσαίων αποστάσεων*, ο σεφ προσκαλεί τους επιβάτες να ανακαλύψουν την ποικιλία των έξι πιάτων, που είναι εμπνευσμένα από διεθνείς γεύσεις και ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες:  

  • Μπακαλιάρος, ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά, πουρές κολοκυθιού με κάσιους, σάλτσα καρύδας αρωματισμένη με πιπέρι Espelette
  • Μοσχάρι με τηγανητά άγρια μανιτάρια, αγκινάρα πουρέ και βιολογικά παντζάρια με σάλτσα φραγκοστάφυλου
  • Τηγανητές γαρίδες, μπρόκολο με τζίντζερ, πουρές κολοκύθας με σάλτσα οστρακοειδών και μαϊντανού
  • Ζυμαρικά orecchiette με καλάμάρι και ρόκα, ντομάτα αρωματισμένη με κόλιανδρο 
  • Ψητό στήθος φραγκόκοτας, πουρές καροίτου και κάρδαμου, ριζότο οργανικής κόκκινης κινόα με χυμό κράνμπερι 
  • Μοσχάρι με πιπέρι Maniguette, πέννες με οργανικό καλαμπόκι, λαχανικά και κρεμμυδάκια baby

Για την εξυπηρέτηση στις σουίτες της La Première, η Air France συνεργάζεται με το Servair Culinary Studio, υπό την προεδρία του Joël Robuchon. Κατά τη διάρκεια του έτους, Γάλλοι σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν νέες γαστρονομικές απολαύσεις για το μενού της La Première. Ο Joël Robuchon, ο Michel Roth, ο Régis Marcon και ο Guy Martin διαδέχονται ο ένας τον άλλο με στόχο να προσφέρουν την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία στον αέρα. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, οι γαλλικές φίρμες κύρους, ο σεβασμός στην εποχικότητα και στις λεπτές γεύσεις, η ισορροπία στα πιάτα που προτείνονται και η σταθερή ποιότητα, είναι μερικές μόνο από τις αρχές που έχουν θέσει οι σεφ ως πρεσβευτές της εκλεκτής γαλλικής κουζίνας και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Air France.

Με τις “A la Carte” επιλογές που είναι διαθέσιμες σε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρίας** με αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle, οι επιβάτες της La Première και της Business Class μπορούν να απολαύσουν περισσότερη ελευθερία στα φαγητό τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, παραγγέλνοντας πριν την πραγματοποίηση της πτήσης τους ένα από τα έξι πιάτα,  χωρίς καμία επιπλέον χρέωση:

  • Κουζίνα Thai 
  • Παραδοσιακό Κινέζικο 
  • Γεύσεις της Ινδίας
  • Απολαυστικές γεύσεις Ιαπωνίας
  • Γεύση Κορέας
  • Καλάθι θαλασσινών

Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για το μενού της επιλογής τους κατά το διάστημα από 90 ημέρες έως και 24 ώρες πριν την αναχώρηση. Μπορούν να το επιλέξουν όταν κάνουν την αγορά του εισιτηρίου τους ή μέσω του www.airfrance.gr, στο «Manage your bookings», στα εκδοτήρια της Air France και στο τηλεφωνικό κέντρο ή όταν κάνουν ηλεκτρονικό check online ή από το κινητό τους. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι από τον Τάσο Αντωνίου. Ανεπανάληπτο σιροπιαστό εκμέκ με φύλλο κανταΐφι και βελούδινη κρέμα. Προσθέστε τριμμένο φιστίκι και θα ξετρελαθείτε με το γλυκό!

Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα

Μια υγιεινή και πολύ θρεπτική σαλάτα με κινόα. Ο Τάσος Αντωνίου δημιουργεί μια ζεστή συνταγή με κολοκύθα & κινόα και μας ενθουσιάζει!

Μελομακάρονα του Τάσου

Αξέχαστα μελομακάρονα, μελωμένα, αφράτα και τραγανά. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα του Τάσου και όλοι θα γλείγουν τ δάχτυλά τους!

Περισσότερα άρθρα

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ