Από την Άννα Ευθυμίου,
Η διοργάνωση MAD είναι για την γαστρονομία σχεδόν ό,τι είναι τα Όσκαρ για τους λάτρεις του lifestyle (σ.σ. “mad” σημαίνει φαγητό στα δανέζικα). Τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια, για δύο ημέρες, οι “ταγμένοι” άνθρωποι της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής δίνουν ραντεβού στο λιμάνι της Κοπεγχάγης με στόχο να καταφέρουν να προχωρήσουν τον χώρο της εστίασης στο επόμενο επίπεδο, μέσα από συζητήσεις και παρουσιάσεις σεφ και επιχειρηματιών εστίασης από όλο τον κόσμο. Ιδρυτής του κινήματος αυτού είναι ο Rene Rezdepi, σεφ του βραβευμένου ως καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο Noma. Στην φετινή διοργάνωση, ο σεφ Tatsuru Rai του Sobatei Rakuichi στην Ιαπωνία, έφτιαξε μπροστά στα μάτια του κοινού χειροποίητα soba noodles. Η ακρίβεια και η λεπτότητα των κινήσεων του είναι μοναδική. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
Tatsuru Rai Opens MAD4 from MAD on Vimeo.